Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, як будуть вчитися діти з 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, як будуть вчитися діти з 1 вересня

Українські школи можуть перевести на позмінне навчання або будуть відправляти на карантин точково

17 липня 2020, 10:21 comments1483
Поділіться публікацією:

З 1-го вересня діти в Україні можуть перейти на змішаний формат навчання. Частина шкіл будуть працювати у звичайному режимі, частину будуть переводити на дистанційну освіту. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов журналістам "РБК-Україна".

У МОЗ розповіли, як будуть вчитися діти з 1 вересня

Як саме будуть працювати школи, стане відомо вже через тиждень. Зараз в освітньому та медичному відомствах розробляють спеціальний регламент, а до кінця липня його повинні затвердити остаточно. Формат навчання визначать заздалегідь, щоб до нього встигли підготуватися українські педагоги.

Найбільш вірогідним залишається формат змішаного навчання. Там, де не буде сильного спалаху коронавірусу, діти, як звичайно, будуть ходити на уроки. Якщо ж випадків COVID-19 буде ставати все більше, учнів тимчасово переведуть на дистанційне навчання, — каже Степанов. Також, щоб розвантажити трохи класи та коридори, всі школи можуть перевести на двозмінну освіту: частина учнів буде вчитися з ранку до обіду, друга — з обіду і до вечора.

"Ми зараз розглядаємо різні варіанти. Спостерігаємо за тим,  що відбувається на Заході. Я за те, щоб аналізувати ті приклади, які ми бачимо у світі, а потім адаптувати їх до українських реалій", — говорить міністр.

Також, за словами Максима Степанова, школи повинні будуть дотримуватися санітарних правил: дітям будуть вимірювати температуру і введуть масковий режим.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що ВООЗ рекомендує Україні посилити карантин і вже назвала регіони, де це необхідно зробити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини