Головна Новини Суспільство події У МОЗ пояснили, кого лікуватимуть незалежно від карантинних обмежень
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ пояснили, кого лікуватимуть незалежно від карантинних обмежень

У міністерстві зробили важливе уточнення про роботу лікарень

10 листопада 2020, 00:08
Поділіться публікацією:

Незважаючи на заборону на проведення планової госпіталізації через COVID-19, в українських клініках продовжать надавати меддопомогу в ряді випадків, зокрема, медичну допомогу у зв'язку з вагітністю, пологами, а також медичну допомогу онкопацієнтів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У МОЗ пояснили, кого лікуватимуть незалежно від карантинних обмежень

Зокрема, зазначені обмеження передбачені постановою Кабінету Міністрів №641 про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням COVID-19 від 22 липня №641.

Так, зокрема, забороняється проведення закладами охорони здоров'я планових заходів щодо госпіталізації, крім надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів, медичної вагітним, породіллям та новонародженим, медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Крім того, під заборона не потрапляє надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах, термінова госпіталізація і медичну допомогу в разі, якщо її перенесення або відстрочка викличе ризик для життя або здоров'я, а також планова медична допомога закладам охорони здоров'я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання ними відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

У МОЗ наголошують, це обмеження на надання медпослуг встановлені для територій, де встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки, тобто на всій території України.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Петро Порошенко розповів про горе в сім'ї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини