Головна Новини Суспільство події У МОЗ назвали причину різкого збільшення кількості хворих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали причину різкого збільшення кількості хворих на коронавірус

Через різкий сплеск захворюваності на коронавірус карантин в Україні можуть посилити, - Степанов

11 червня 2020, 11:12 comments2309
Поділіться публікацією:

Карантин в Україні найближчим часом можуть посилити. Про це під час брифінгу заявив глава МОЗ Максим Степанов. В Україні до рекордних розмірів зросла захворюваність COVID-19. І це сталося саме через те, що після пом'якшення карантину українці почали ігнорувати всі обмеження, пояснив міністр.

У МОЗ назвали причину різкого збільшення кількості хворих на коронавірус

Україна почала поступово виходити з карантину ще 11 травня. Але настільки різкий спалах коронавірусу зафіксували вперше. За минулу добу в Україні виявили майже 700 нових випадків захворювання. Якщо бути точними, то таких 689 і це абсолютний антирекорд для України.

"З таким ми ще не стикалися. Навіть коли були найважчі часи. Скажімо, у квітні у нас ситуація була напруженою. Але щоб 689 осіб за один день, такого ще не було", — говорить глава МОЗ.

Кількість нових випадків інфікування почало зростати ще минулого тижня. Майже кожен день їх фіксували близько півтисячі. Степанов впевнений — все через те, що разом з пом'якшенням карантину українці розслабилися і перестали дотримуватися правил, які ще залишилися.

"Президент звернувся до людей, що карантин у нас не скасовано і загроза нікуди не поділася. Але ви тільки погляньте, що відбувається навколо. Таке відчуття, що ми вийшли з карантину зовсім ніякого COVID-19 не існує", — обурився Степанов.

Коли Україна йшла на ослаблення карантину, в МОЗ розраховували на розсудливість людей. Але оскільки заходів безпеки вони не дотримуються, карантин може бути знову посилено.

"З себе відповідальність я знімати не буду, але і кожен з вас теж має, хоч трохи, відповідати за власне здоров'я та життя, а ще здоров'я близьких людей. І якщо вже склалася така ситуація, то нам доведеться запропонувати певні заходи, щоб зберегти ваше здоров'я і життя", — підсумував міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні зросла не тільки кількість хворих на коронавірус, але і число тих, хто помер від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини