Головна Новини Суспільство події У Кагарлику повністю скоротили штат поліцейських
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кагарлику повністю скоротили штат поліцейських

Штат поліцейського відділення буде скорочений через інцидент з катуванням та зґвалтуванням

4 червня 2020, 12:52 comments1703
Поділіться публікацією:

Штат поліції Кагарлика буде повністю скорочений. Причиною стала гучна історія з тортурами і згвалтуванням. З такою заявою виступив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе. Про розформування відділу він повідомив під час наради глав силових відомств щодо проблеми тортур в поліції.

У Кагарлику повністю скоротили штат поліцейських

"Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені і 10 притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Штат Кагарлицького відділу поліції скорочено повністю", — зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, зараз кількість тортур скоротилося на 10-15% в порівнянні з "старою" міліцією. У той же час, глава МВС Арсен Аваков зазначив, що "в кожній поліції світу є тортури".

Викликом для всієї системи кримінальної юстиції назвала інцидент в Кагарлику і генпрокурор України Ірина Венедиктова. Вона навела статистику, згідно з якою лише за поточний рік прокуратура повідомила про підозру 56 правоохоронцям, 10 з яких стосувалися фактів тортур.

Як повідомляв портал "Коментарі", стали відомі резонансні подробиці у справі про групове зґвалтування в Кагарлику, за підозрою в якому затримали двох тепер уже колишніх правоохоронців. Як розповів адвокат потерпілої дівчини Євген Мельниченко, злочин було сплановано: жертву в нещасливий райвідділ нібито заманив сусід, який відвіз її на уявний допит на своєму авто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини