Головна Новини Суспільство події Творець хімічної зброї "Новачок" розповів, чим могли отруїти Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

Творець хімічної зброї "Новачок" розповів, чим могли отруїти Навального

Мірзаянов вважає, що той діагноз, які озвучили німецькі фахівці Навальному, нагадує отруєння пестицидами

26 серпня 2020, 14:48 comments1980
Поділіться публікацією:

Один з основних розробників нервово-паралітичної речовини "Новачок" Віл Мірзаянов заявив про те, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли іншою речовиною. Про це він розповів "Російській службі BBC".

Творець хімічної зброї "Новачок" розповів, чим могли отруїти Навального

Мірзаянов вважає, що той діагноз, який озвучили німецькі фахівці, нагадує отруєння пестицидами. Що ж стосується "Новачка", то у Навального не було ознак отруєння цією хімічною зброєю: не було м'язових конвульсій, погіршення зору та інших симптомів. Мірзаянов не виключає, що замах могли здійснити за допомогою не менш небезпечної отрути: мовляв, в їхньому інституті свого часу розробляли інші найнебезпечніші препарати, існування яких залишається загадкою.

Нагадаємо, в штабі Олексія Навального розповіли про те, чим отруїли російського політика в Томську і від чого він досі перебуває в комі. За словами керівника мережі регіональних штабів Навального Леоніда Волкова, на життя опозиціонера здійснювали замах за допомогою отрути з тієї ж групи, що і речовина "Новачок". Саме з його допомогою в Великобританії намагалися вбити колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Волков пише про те, що "Новачок" — найвідоміший у світі інгібітор холінестерази. Рік тому речовини нервово-паралітичної дії заборонили використовувати у всьому світі та визнали хімічною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини