Головна Новини Суспільство події Туроператори розповіли, наскільки подорожчає відпочинок в Іспанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Туроператори розповіли, наскільки подорожчає відпочинок в Іспанії

З 300 000 закладів, що були в Іспанії до пандемії, вже розорилося 60 000 і 25 000 мають намір закритися

21 липня 2020, 09:13 comments1294
Поділіться публікацією:

Через пандемію коронавірусу іспанська економіка переживає кризу, у зв'язку з чим значно подорожчав відпочинок на місцевих курортах. Експерти говорять про те, що на відновлення туризму Іспанії піде мінімум чотири роки, протягом яких на гостей країни будуть чекати високі ціни та обмежений вибір послуг. Про це пише DW.

Туроператори розповіли, наскільки подорожчає відпочинок в Іспанії

 

В Іспанії поки не називають кількість гостей, які відвідали країну у 2020-му. Однак, як зазначає газета Periodico, зазвичай в самому відвідуваному туристами місті країни — Барселоні — працюють лише 20% готелів, так і ті завантажені не повністю. Аналогічна ситуація зараз в Мадриді, на курортах Валенсії та Андалузії. Крім того, за даними Організації власників ресторанів, кафе і барів, з 300 000 закладів, що були в Іспанії до пандемії, вже розорилося 60 000 і 25 000 мають намір закритися в серпні.

Члени Асоціації туроператорів Іспанії Exceltur переконані, що процес відновлення може зайняти до 4 років. І весь цей час на туристів в Іспанії буде чекати обмежений вибір послуг і високі ціни. Приміром, уже зараз ціни в ресторанах Іспанії зросли в середньому на 6,3%, а в готелях — до 5%. Експерти кажуть, що причина цього — витрати на впровадження нових санітарних норм, подорожчання продуктів, а також спроби бізнесменів компенсувати свої збитки коштом клієнтів. Відзначимо, що поки Іспанія, як і інші країни ЄС, для українців закрита.

Нагадаємо, карантинні обмеження в країнах Євросоюзу продовжують пом'якшуватися. Так, іспанська влада вирішила відкрити кордони для туристів, правда, з певними умовами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини