Головна Новини Суспільство події Теракт у Луцьку: в МВС пояснили, чому під час спецоперації не задіяли снайперів
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракт у Луцьку: в МВС пояснили, чому під час спецоперації не задіяли снайперів

У МВС спецоперацію по затриманню луцького терориста вважають успішною

27 липня 2020, 09:02 comments1016
Поділіться публікацією:

Під час спецоперації в Луцьку силовики навмисно відмовилися від снайперів. Це потрібно було зробити, щоб не піддавати заручників ще більшій небезпеці. Про це заявив в ефірі каналу "Україна 24" заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Теракт у Луцьку: в МВС пояснили, чому під час спецоперації не задіяли снайперів

Фото: konkurent.ua

Максим Кривош, який назвався Максимом Плохим, захопив заручників у луцькому рейсовому автобусі 21 липня. Близько 12 годин він утримував 13 людей без їжі і води, погрожуючи підірвати автобус. Лише до вечора заручників вдалося звільнити. У Міністерстві внутрішніх справ впевнені, що спецоперація пройшла успішно, так як ні один з пасажирів автобуса не постраждав.

"Всі розмови, що нібито ми повинні були знищити терориста пострілом снайпера, нехай вони залишаться для диванних експертів. Ризикувати життям ні одного із заручників ми не могли", — сказав Геращенко.

Він пояснив, що Кривош підготувався до захоплення грунтовно. Він вибрав автобус, де на вікнах висіли штори, а пасажирів спеціально розсадив біля вікон, захищаючи таким чином себе. Сам він до вікон не підходив.

"Головним результатом спецоперації є те, що всі заручники живі. А те, що терорист зараз за ґратами, це вже успіх", — підсумував заступник міністра.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як теракт в Луцьку може загрожувати українцям надалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини