Головна Новини Суспільство події Тарифи на електроенергію можуть підняти, щоб виконати план Ахметова, - Скороход
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на електроенергію можуть підняти, щоб виконати план Ахметова, - Скороход

Тарифи на електроенергію хочуть підняти, щоб задовольнити інтереси компанії ДТЕК, - депутат Скороход

22 червня 2020, 12:18 comments1083
Поділіться публікацією:

В Україні електроенергія буде дорожчати. Про це заявила в ефірі каналу "112 Україна" народний депутат Ганна Скороход. За її словами, тарифи хочуть підняти, бо в цьому зацікавлена компанія ДТЕК Ріната Ахметова.

Тарифи на електроенергію можуть підняти, щоб виконати план Ахметова, - Скороход

Подорожчати, зокрема, може електроенергія для населення.

"Я вважаю, що наш Кабмін плутає власні інтереси із загальнодержавними. Наприклад, мене цікавить сфера енергетики, в якій я зараз працюю. У мене складається враження, що робота ведеться в інтересах однієї компанії ДТЕК. Все робиться для того, щоб вивести ДТЕК з кризи. Ця компанія, до речі, продала облігацій на 325 мільйонів доларів по "зеленці", — розповіла Скороход.

Йдеться про так званий "зелений тариф", за яким продають і купують електроенергію з відновлюваних джерел енергії. Зокрема, і компанія ДТЕК.

"Відзначу, що нам подають меморандум, який знижує вартість зеленої генерації лише на 15% для сонця і 7,5% для вітру. Мені незрозуміло, чому за рахунок населення ми повинні виконувати план Ахметова. А піднімати тарифи збираються, нагадаю, саме для населення", — говорить депутат.

Нагадаємо, що раніше НКРЭКУ оприлюднила проект рішення, в якому пропонують збільшити тариф "Укренерго" майже в 4 рази. Електроенергія для населення може подорожчати вже з першого серпня цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини