Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки вогнепалів роздав у нагороду Аваков за останній рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки вогнепалів роздав у нагороду Аваков за останній рік

Аваков подарував зброю декілька сотням українців, хоча нагородження вогнепалами є прерогативою президента

14 серпня 2020, 12:05 comments1508
Поділіться публікацією:

За час правління Володимира Зеленського міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив у нагороду 335 одиниць вогнепальної зброї. Про це передає "РБК-Україна".

Стало відомо, скільки вогнепалів роздав у нагороду Аваков за останній рік

Як повідомили у МВС, міністр внутрішніх справ нагородив 335 осіб відомчою заохочувальною відзнакою "Вогнепальна зброя": з них 242 були нагороджені у 2019 році, а 93 – цього року. Кому саме були вручені нагороди МВС сказати відмовилося, додав, що всі ці особи — громадяни України, але закон забороняє вести їх облік.

При цьому, в Міністерстві оборони заявили – вогнепальною зброєю може нагороджувати лише Зеленський. Адже саме до компетенції президента України належить право нагородження "Іменною вогнепальною зброєю". В Офісі президента повідомили, що гарант жодного разу не нагороджував когось цією відзнакою.

Зазначається, що п’ятий президент Петро Порошенко публічно вручав вогнепали у 2015 році футболістам і тренерам Збірної України з футболу. А Аваков у 2014-2016 роках звітував про вручення 1200 вогнепалів. За словами міністра, їх отримали переважно військові, правоохоронці та добровольці. Крім того, зброєю були нагородженні близько 100 народних депутатів: Сергій Пашинський, Андрій Парубій, Володимир Гройсман, Валерія Гонтарєва, Олександр Турчинов і Петро Порошенко. Також відомо про подарунок Авакова олігарху Ігорю Коломойському – штурмова гвинтівка, депутату на той час Олегу Ляшку – пістолет-кулемет, екс-прем'єру Арсенію Яценюку – раритетний кулемет "Максим".

Як повідомлялося, Пашинському вручили обвинувальний акт у справі про напад із застосуванням зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини