Головна Новини Суспільство події Справа Суркісів: в ВР хочуть створити ТСК через розслідування американців про схеми в ПриватБанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Суркісів: в ВР хочуть створити ТСК через розслідування американців про схеми в ПриватБанку

За вивчення схем з відмивання грошей в "ПриватБанку" в Верховній Раді планують взятися у вересні

19 серпня 2020, 15:09
Поділіться публікацією:

ТСК, яка розслідуватиме схеми виводу коштів з "ПриватБанку", хочуть створити у Верховній Раді. Вона має з'явитися з 1 вересня. Має визначити, як можуть бути причетні до корупційних схем 6 офшорних компаній, що афільовані з родиною Суркісів. Про це заявив нардеп Михайло Бондар, передає "ДС".

Справа Суркісів: в ВР хочуть створити ТСК через розслідування американців про схеми в ПриватБанку

Брати Суркіси. Фото: delo.ua

Йдеться про факти, які з'явилися у ЗМІ після розслідування американської компанії Kroll. В документах, опублікованих спочатку в іноземній пресі, а згодом і в українській, говориться про те, що шість офшорних компаній, зокрема, Sofinam Investments, Lumil Investments, Berlini Commercial, Camerin Investments, Sunnex Investments і Tamplemon Investments були створені в один і той же день за однією і тією ж адресою. Через них і могли реалізовувати схему виведення з "ПриватБанку" 150 млн дол. 

Вказані компанії афільовані із родиною Суркісів, пише видання. Саме вони сьогодні є позивачами проти України у справі "Привату". Офшори вимагають сплатити їм ще 350 млн доларів нібито відсотків за депозитами. Нагадаємо, що ті були більш ніж у 5 разів вищими за середньостатистичні відсотки у банках Кіпру. 

Після цього розслідування Kroll, яке викриває схему відмивання коштів "ПриватБанку", має бути відкрито кримінальне провадження, наголошує нардеп Бондар.

"На жаль, зараз цього не відбувається через дружні стосунки українських олігархів з правоохоронними органами в Україні", — впевнений політик.

"Але замовчати все це не вдасться. Це не є невеличкий конфлікт всередині держави, це вже міжнародний масштаб і імідж України. Буде звернення, ми будемо вимагати відкрити кримінальне провадження. А ще будемо створювати в стінах парламенту ТСК і всіляко допомагати це розслідувати. Раз правоохоронці не хочуть це робити – зробимо ми", — додав він.  

Нагадаємо, ПриватБанк уже звернувся до НАБУ щодо справи офшорів Суркісів і дій судді Вовка. Банк стверджує, що визначення судді у провадженні здійснювалося з порушенням встановленого порядку.

Крім того, раніше про домовленості між Суркісами та суддями, що розглядають позови шести офшорних компаній до "ПриватБанку", заявив міністр юстиції Денис Малюська. 

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що в "ПриватБанку" запустили нову послугу на касі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини