Головна Новини Суспільство події Справа Гандзюк: що сталося з головним підозрюваним
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Гандзюк: що сталося з головним підозрюваним

Голову Херсонської ОДА Владислава Мангера слідство вважає замовником і організатором нападу на херсонську активістку Катю Гандзюк

19 червня 2020, 08:00 comments2484
Поділіться публікацією:

Головного підозрюваного у справі про вбивство Катерини Гандзюк — Владислава Мангера — заарештували на півтора місяця. У СІЗО керівник Херсонської  обласної ради пробуде щонайменше до 28 липня. Відповідне рішення ухвалив Печерський райсуд Києва в ніч на п'ятницю.

Справа Гандзюк: що сталося з головним підозрюваним

Запобіжний захід Владиславу Мангеру не могли обрати протягом трьох днів. Ще 16 червня правоохоронці увірвалися в Херсонський кардіодиспансер і примусово вивезли звідти підозрюваного. В реанімацію, за словами адвокатів, Мангер потрапив з серцевим нападом. Однак незабаром київські лікарі підтвердили, що брати участь у судовому засіданні він зможе.

Кілька разів засідання переносили через клопотання адвокатів. Зокрема, ті двічі намагалися змінити суддю. Рішення щодо обрання запобіжного заходу судді змогли оголосити тільки сьогодні вночі. Як і просили прокурори, Мангера взяли під арешт. Адвокати таке рішення коментувати не стали. Відразу ж після засідання вони вийшли через чорний хід суду. Нагадаємо, що сам Владислав Мангер себе винним не вважає. А напередодні заявив, що всі докази проти нього, які пред'являють прокурори, — сфальсифіковані.

До речі, права на заставу суд Мангеру не надав. Так що вийти із СІЗО він може тільки у випадку, якщо адвокати зможуть оскаржити рішення Печерського суду в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, голову Херсонської ОДА підозрюють у тому, що замовив напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Влітку 2018-го її облили сірчаною кислотою біля її ж будинку. Три місяці Катю намагалися врятувати медики столичного опікового центру. Однак у листопаді 2018-го Гандзюк померла. Люди, які безпосередньо скоїли на неї напад, вже покарані. Вони перебувають за ґратами. Ще один підозрюваний — Олексій Левін — який, до речі, також винним себе не вважає, з України втік.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, куди суд відправив фігуранта ще однієї резонансної справи — Сергія Стерненка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини