Головна Новини Суспільство події Справа Димінського: адвокат бізнесмена заявив, що за невиконанням рішення суду буде покарання
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Димінського: адвокат бізнесмена заявив, що за невиконанням рішення суду буде покарання

Адвокат Петра Димінського заявляє, що правоохоронці повинні були закрити справу стосовно підприємця ще в липні

20 жовтня 2020, 11:30
Поділіться публікацією:

Адвокат Петра Димінського Олексій Менів заявив, що правоохоронні органи протягом трьох років не змогли довести причетність бізнесмена до смертельного ДТП. Він також зазначає, що згідно з постановою Печерського районного суду Києва від 29.05.2020 р., завершився двомісячний термін досудового розслідування у кримінальному провадженні слідства, і справа мала бути закрита 29 липня нинішнього року. Адвокат зазначив, що цього не сталося, тому справа буде передана до Державного бюро розслідувань (ДБР).

Справа Димінського: адвокат бізнесмена заявив, що за невиконанням рішення суду буде покарання

"Тепер уже ДБР візьметься за керівників груп слідчих і прокурорів, які досі не виконали ухвали суду про закриття справи", — заявляє Менів.

Правозахисник також зазначив, що протягом трьох років слідство не змогло знайти жодного свідка; проведені експертизи зразків ДНК з автомобіля вказують на те, що за кермом був охоронець бізнесмена; Інтерпол відмовився вносити Петра Димінського у свою базу, бізнесмен не знаходиться в розшуку і має повну свободу пересування.

Подальші події демонстрували, що між справою про причетність Димінського до ДТП і діяльністю телеканалу ZIK, ймовірно, є прямий зв'язок. В ефірах телеканалу все частіше стали з'являтися програми, які критикували владу на чолі з п'ятим президентом України Петром Порошенком. Своєю чергою ZIK стали частіше перевіряти фіскали, з'явилися проблеми з ліцензією на мовлення, а попід вікнами чільної студії стали з'являтися "протестувальники".

Наближені до Димінського люди розповідають, що підприємцю пропонували продати або передати в користування телеканал в обмін на закриття кримінального провадження. Своєю чергою у Димінського заявляють, що подібні пропозиції ніколи не цікавили підприємця.

Телеканал ZIK повідомляв, що його власник категорично відмовляється передавати ЗМІ в користування на три роки. У пресслужбі каналу заявляли, що з відповідними пропозиціями до власників від імені Адміністрації президента зверталися нардеп "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій з дружиною Катериною. Загорії звернулися до суду з позовом, в якому заявляли, що представники ZIK безпідставно звинувачують їх у рейдерстві. Взимку нинішнього року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Загорії програли цей суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини