Головна Новини Суспільство події SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос

Компанія Ілона Маска планує відправити перших туристів у космос на приватному кораблі Crew Dragon вже у другій половині 2021 року

5 червня 2020, 09:15 comments2069
Поділіться публікацією:

Компанія мільярдера Ілона Маска визначилася з першими туристами, яких відправлять у космос на приватному космічному кораблі Crew Dragon. Поки що в SpaceX вибрали трьох людей. Саме вони можуть стати першими космічними мандрівниками в історії. Про це повідомляє CNBC.

SpaceX вибрала перших туристів, яких відправлять у космос

Хто виявився серед перших трьох щасливчиків в компанії Ілона Маска поки що не кажуть. Розкрити інтригу і назвати їх імена пообіцяли вже через місяць. Політ у космос у SpaceX замовила компанія Axiom Space. Відправити своїх туристів на Міжнародну космічну станцію збираються вже в другому півріччі 2021-го. Супроводжувати мандрівників буде професійний командир корабля.

Надалі SpaceX збирається возити туристів за межі планети кожні півроку. Зокрема, Axiom Space замовила ще, щонайменше, два польоти і вже веде переговори з потенційними пасажирами приватного космічного корабля.

У скільки обійдеться туристам подорож на МКС в компанії не уточнили. Раніше звучали суми в межах кількох сотень тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше SpaceX вперше в історії відправила в космос приватний пілотований космічний корабель. Компанія Ілона Маска співпрацювала з NASA. Саме астронавти космічного агенства стали першими пілотами Crew Dragon. Щоправда запустити ракету вдалося не з першого разу. Спочатку астронавтам завадила погода. Корабель вирушив на МКС тільки 30 травня. За запуском у світі онлайн спостерігали мільйони людей.

Також "Коментарі" розповідали про те, що напередодні компанія Ілона Маска відправила в космос чергову партію супутників Starlink. Трохи більше ніж за півроку на орбіту вивели близько півтисячі апаратів. Ось це темпи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини