Головна Новини Суспільство події «Щороку на ліквідацію наслідків йде 500-800 млн грн, а цього – більше мільярда»: Зеленський про повені
commentss НОВИНИ Всі новини

«Щороку на ліквідацію наслідків йде 500-800 млн грн, а цього – більше мільярда»: Зеленський про повені

Президент України Володимир Зеленський закликав вирішити питання щодо повені на заході України раз і назавжди, а не щороку втрачати людей та гроші

24 червня 2020, 18:49 comments1171
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський зажадав від уряду системного рішення щодо проблеми щорічного підтоплення в західних областях України. Про це передає прес-служба Офісу президента.

«Щороку на ліквідацію наслідків йде 500-800 млн грн, а цього – більше мільярда»: Зеленський про повені

Фото: president.gov.ua

"Ми щороку від 500 до 800 мільйонів витрачаємо на ліквідацію наслідків. А цього року, мабуть, буде більше мільярда гривень, — заявив Зеленський. — Час знайти системне рішення, зайнятися укріпленням берегів річок".

Зокрема, гарант сказав про необхідність укріплення берегів Дністра та Тиси. А також глава держави вважає, що треба розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду – це дозволить не втрачати щороку людей та гроші.

Повідомляється, що обсяги затоплення перевершують масштаб 2008 року. Зокрема, затоплена районна лікарня в місті Галичі, де були евакуйовані, зокрема, хворі на коронавірус. Більш того, у постраждалих населених пунктах відсутні електроенергія та водопостачання. Рятувальники на гелікоптері відправили необхідні запаси води, хліба, продуктів харчування та медикаментів. Шмигаль зазначив, що в Івано-Франківську область наразі доправлено майже три тонни гуманітарного вантажу.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про зруйнування через повінь у західних областях України та початкові суми фінансової допомоги. Через сильні дощі, за словами прем’єр-міністра, декілька приватних будинків просто зникли з лиця землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини