Головна Новини Суспільство події Соколовська: кошти на акції "Нацкорпуса" дає не хто інший, як Фірташ
commentss НОВИНИ Всі новини

Соколовська: кошти на акції "Нацкорпуса" дає не хто інший, як Фірташ

На думку журналістки, фінансуючи "Нацкорпус", Фірташ намагається повернути колишній вплив на українську політику

26 вересня 2020, 10:00
Поділіться публікацією:

За рахунок фінансування "Нацкорпуса" Фірташ і Льовочкін намагаються відновити свій вплив в Україні. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написала журналіст Яніна Соколовська:

Соколовська: кошти на акції "Нацкорпуса" дає не хто інший, як Фірташ

Фото: Facebook Янина Соколовская

"Цікаво і організовано літають "бджоли "патріотизму. Неможливо не помітити, як вибірково "Національний корпус" підходить до своїх акцій. В останні місяці він ретельно і виключно атакує главу ОПЗЖ Віктора Медведчука і його партійців. Тут і напад на автобус під Харковом, і підпали регіональних офісів ОПЗЖ, і загрози, і акції під телеканалами, які з Медведчуком пов'язують.

Але увагу — несподівана деталь: на канали з орбіти Медведчука націоналісти нападають, а "Інтер", близький Дмитру Фірташу, не чіпають. І в заявах Медведчука і його оточення поминають, а Фірташа і Льовочкіна забувають.

Є підозра, що це — не простий збіг. Джерела в нацсередовищі кажуть, що кошти на акції "Національного корпусу" дає не хто інший, як Фірташ. І що він підгодовує радикальні рухи досить довго. Тут і часта поява Білецького в програмах на "Інтері". Тут і "забудькуватість" націонал-радикалів щодо Фірташа і Льовочкіна на своїх акціях.

Можна довго розмірковувати про те, навіщо це Фірташу, що справи у нього йдуть не дуже, що він втратив колишній вплив на українську політику і зараз намагається його повернути, але цікавіше інше. Націоналісти, які традиційно позиціонують себе як прихильники всього українського і противники всього російського, знаходять спільну мову з олігархом, який в їх розумінні повинен асоціюватися саме з Росією. В результаті, на своїх акціях "Нацкорпус" сперечається з Медведчуком і його ідеями відновлення українсько-російських відносин, але при цьому рахунки умовних "Білецьких" і "боцманів" поповнюються тим, чий "Інтер" показує російські концерти. І нікого це, мабуть, не бентежить.

Бути націоналістом непросто, якщо потрібно бути "на побігеньках" у олігархів і при цьому розповідати побратимам про світлій ідеї. Шановні бійці "Нацкорпуса", а ви не хочете запитати своїх лідерів, звідки вони беруть мільйони? Запитайте — з чиєї тумбочки. Боюся, тоді ви влаштуєте пікет під "Інтером" і там поборетеся з "русскім міром" і вже не підете на мітинг за чиєюсь "верхньої" вказівкою "- зазначила Соколовська.

Раніше "Коментарі" писали про те, що журнал Time розповів, як Фірташ з Льовочкіним використовували ОТЗЖ для поширення компромату на Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини