Головна Новини Суспільство події Смертельний землетрус в Туреччині і масові протести у Вірменії: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертельний землетрус в Туреччині і масові протести у Вірменії: новини, які ви могли пропустити

Під час землетрусу в Туреччині впала спостережна вежа, всередині якої були люди

15 червня 2020, 08:16 comments1953
Поділіться публікацією:

Землетрус у Туреччині

Смертельний землетрус в Туреччині і масові протести у Вірменії: новини, які ви могли пропустити

Одна людина загинула під час сильного землетрусу в Туреччині. Кількість постраждалих зросла, і тепер їх 18. Про це повідомив віце-президент країни Фуат Октай. Тих, хто перебував би у критичному стані, серед них немає. Найсильніше підземні поштовхи, магнітуда яких сягнула 5,7, відчули жителі Бінгеля. Під час землетрусу там впала місцева спостережна вежа. Всередині в цей час було двоє працівників. Один з них опинився під завалами і незабаром загинув. Після першого сильного землетрусу мешканці турецької провінції відчули ще 46 більш слабких афтершоків.


Зіткнення літаків у Канаді

Два пасажирські літаки зіткнулися в Канаді. На борту одного з них була дитина. Це невеликі судна. Чому саме вони не змогли розминутися — з'ясовують експерти. Обійшлося без жертв, пише CBCNews. Постраждав пілот одного з літаків. 70-річний чоловік був змушений після аварії зробити жорстку посадку. Перевернутий літак в річці Оттава виявили рятувальники. Другий літак зміг дістатися до найближчого аеропорту і приземлитися там. На борту було четверо людей, зокрема і дитина.


Затримання у Вірменії

Більше сотні активістів затримали під час протестів у Вірменії. Люди вийшли підтримати лідера місцевої опозиції Гагіка Царукяна. Під будівлею Служби національної безпеки між протестувальниками та правоохоронцями почалися зіткнення, повідомляє Радіо Свобода. До речі, мітинги через карантин у Вірменії зараз заборонені. Люди порушили заборону після того, як напередодні вранці Служба безпеки прийшла з обшуками у будинок і офіс опозиціонера Царукяна. Його підозрюють у причетності до нелегального грального бізнесу. Сам він звинувачення називає політичними і стверджує, що таким чином його хочуть змусити припинити критикувати прем'єр-міністра Ніколу Пашиняна.


Протести в Німеччині

Тисячі людей вийшли напередодні на вулиці Німеччини. У десяти містах відбулися акції протесту проти расизму, а також соціальної нерівності. Люди шикувалися в живі ланцюги, назвавши їх стрічками солідарності. Багато хто при цьому намагався дотримуватися соціальної дистанції. Місцями ланцюги з протестувальників розтягнулися на кілька кілометрів. Наприклад, у Берліні. За даними організатором, на акцію прийшло близько 20 тисяч осіб. За інформацією поліції, їх було вдвічі менше. Мітинг завершився мирно. Більшість людей були в масках і намагалися залишатися на відстані один від одного.

Також раніше "Коментарі" розповідали про те, що під час протестів у США в натовп мітингувальників в'їхав автомобіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини