Головна Новини Суспільство події Словаччина змінила правила в’їзду з України: тест на коронавірус – обов’язковий
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина змінила правила в’їзду з України: тест на коронавірус – обов’язковий

Стало відомо, за яких умов можна перетнути кордон Словаччини з території України

10 червня 2020, 12:42 comments2036
Поділіться публікацією:

Словаччина змінила правила в’їзду з території України. Про це інформує прес-центр Кабміну із посиланням на дані Прикордонної поліції Словацької Республіки.

Словаччина змінила правила в’їзду з України: тест на коронавірус – обов’язковий

Тепер у країну пропускатимуть осіб з постійним або тимчасовим дозволом на проживання на її території та тих, кому було видано довідку від компетентного міністерства. Обов’язкова умова –пред’явлення негативного RT-PCR тесту на COVID-19 словацькою, чеською, англійською або німецькою мовами або перекладений однією з цих мов. Зазначимо, що давність видачі результатів тесту не повинна перевищувати 96 годин. Однак відміняється обов’язкова обсервація для вказаної категорії осіб та дотримання дій за мобільним додатком "Smart karanténa" ("Розумний карантин").

Але такі особи все одно мають дотримуватися ізоляції в домашньому середовищі та протягом 5 днів від приїзду пройти лабораторний аналіз на коронавірус.

Для дозволу на транзитний проїзд через територію Словаччини визначені такі умови:

- транзит громадян Євросоюзу та їхніх сімей при поверненні до країн ЄС, громадянами якої вони є. Мають проїхати територію Словаччини без зупинки не більше, ніж за 8 годин від в’їзду, враховуючи необхідне дозаправлення пальним;

-транзит громадян третіх країн до держави Євросоюзу, в якій вони мають постійний або тимчасовий дозвіл на проживання. Під час в’їзду на територію Словаччини – негативний RT-PCR тест на COVID-19 словацькою, чеською, англійською або німецькою мовами чи перекладений однією з цих мов, який був виданий не давніше 96 годин. На проїзд без зупинки дається не більше 8 годин від в’їзду, враховуючи дозаправлення.

Правила вступили у силу сьогодні, 10 червня, з 8:00 (за київським часом).

Нагадаємо, Україна домовилася з Грецією про дату початку подорожей.

Раніше "Коментарі" писали, що Швеція вирішила відкрити в'їзд сезонним працівникам: названа дата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини