Головна Новини Суспільство події Скільки українців хворіє на коронавірус без симптомів: експерт назвала ймовірну кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців хворіє на коронавірус без симптомів: експерт назвала ймовірну кількість

Завідувач кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко говорить, що реальна кількість інфікованих в Україні перевищує офіційну статистику МОЗ

29 травня 2020, 12:34 comments1796
Поділіться публікацією:

Майже 23 тисячі українців, згідно з офіційною статистикою МОЗ, інфіковані коронавірусом на сьогоднішній день. Однак ця цифра може бути в рази більшою, так як багато людей переносять COVID-19 без симптомів. Про це розповіла завідувач кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету Тетяна Чумаченко в ефірі каналу "Україна 24".

Скільки українців хворіє на коронавірус без симптомів: експерт назвала ймовірну кількість

За словами експерта, на жаль, не всі відповідально ведуть себе в умовах ослабленого карантину в Україні.

"Для того, щоб ми могли сказати, скільки в Україні хворих, потрібно провести спеціальне дослідження. Але за даними різних країн, від 20 до 50% людей хворіють безсимптомно. В першу чергу, звичайно, має значення такий факт: де було багато випадків захворювання, там буде більше людей з безсимптомними формами, але які є джерелами інфекції, — говорить Чумаченко. — Зараз відкрився громадський транспорт, де більше ризик заразитися. Закривайте свої органи дихання, не дихаєте одне одному в обличчя".

Нагадаємо, з 1 червня в Греції стартує загальнонаціональна вакцинація населення від COVID-19, для чого будуть використовувати щеплення БЦЖ з метою захистити населення від зараження новим типом вірусу. Цікаво, що таку вакцинацію в рамках боротьби з пандемією також проведуть в Австралії, Нідерландах і Німеччині. Європейський досвід буде ґрунтуватися на дослідженнях, які підтверджують, що вакциновані від туберкульозу люди мають в п'ять разів менше ризиків ускладнень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення


Новини