Головна Новини Суспільство події Ситник розповів, чи піде він з НАБУ після рішення Конституційного суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситник розповів, чи піде він з НАБУ після рішення Конституційного суду

Конституційний суд минулого тижня визнав рішення про призначення Артема Ситника на пост глави НАБУ неконституційним

2 вересня 2020, 13:07
Поділіться публікацією:

Директор НАБУ Артем Ситник не збирається йти у відставку. Рішення Конституційного суду про те, що його призначення не відповідає Конституції, не передбачає його звільнення, розповів глава Антикорупційного бюро в інтерв'ю телеканалу "24".

Ситник розповів, чи піде він з НАБУ після рішення Конституційного суду

Артем Ситник. Фото: РБК-Украина

Ще 28 серпня Конституційний суд визнав, що указ про призначення Ситника в НАБУ був виданий з порушенням Конституції. Директор Бюро пояснив, що це указ був реалізований ще 16 квітня 2015 року. Він втратив силу, коли Ситник видав  указ про те, що він взяв на себе повноваження керівника НАБУ. Тому причин для звільнення немає, стверджує він.

"Звичайно, я нікуди не піду. Конституційний суд раптом змінив процедуру розгляду справ. І судячи за логікою цього рішення, у президента зараз немає конституційного права мене звільняти. Будемо працювати далі, але це питання потрібно обов'язково вирішити в парламенті", — заявив Ситник.

Також глава НАБУ впевнений, що подібне рішення КСУ може створити поле для різних маніпуляцій.

"Після такого рішення не вийде звільнити за законом нікого з обласних керівників СБУ. Інакше цей указ президента теж можуть визнати неконституційним", — пояснив директор НАБУ.

Раніше, нагадаємо, Конституційний суд України вирішив, що під час призначення Артема Ситника директором НАБУ президент Петро Порошенко перевищив свої повноваження. Нібито призначати Ситника мали в Кабінеті міністрів. Поскаржилися в КСУ півсотні народних депутатів на чолі з обранцем зі "Слуги народу" Олександром Дубінським.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як відреагували на рішення КСУ в Офісі президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини