Головна Новини Суспільство події Рівень міського шуму під час карантину колосально знизився – дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Рівень міського шуму під час карантину колосально знизився – дослідження

У ВООЗ шумове забруднення навколишнього середовища назвали другою проблемою після забруднення повітря

4 липня 2020, 05:00 comments1150
Поділіться публікацією:

Під час пандемії через коронавірус шум у містах суттєво знизився: місцями різниця до і після карантину дорівнює 90%. Про це передає Phys.org з посиланням на проект Silent Cities ("Безмовні міста").

Рівень міського шуму під час карантину колосально знизився – дослідження

Проект за ініціативи французького вченого Семюеля Шалеата з міста Тулуза почав роботу кілька днів тому. У ньому беруть участь понад 350 осіб з 40 країн світу, включаючи Францію, Сполучені Штати, Індію та Бразилію. Завдання учасників записувати навколишній звук – по одній хвилині кожні 10 хвилин – і завантажувати записи в базу даних.

За словами Фанні Мітлики, виконавчого директора організації BruitParif, рівень міського шуму у деяких районах Парижа скоротився на 90% після введення карантину. Оскільки автомобільний, залізничний та повітряний рух майже зупинився, звукова карта регіону Парижа BruitParif – зазвичай червона, що позначає високий рівень шумового забруднення – раптово стала зеленою.

Відзначається, що Всесвітня організація охорони здоров'я назвала шумове забруднення другим, після забруднення повітря, найбільш небезпечним фактором ризику для навколишнього середовища. За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, кожен п'ятий європеєць схильний до довготривалого шумового забруднення, шкідливого для здоров'я. Зокрема, постійне перебування серед нездорового рівня шуму, спричиняє проблеми зі слухом.

Дослідники хочуть продовжити проект до 2021 року, вимірявши рівні шумового забруднення в річному обчисленні. Так вчені хочуть відобразити унікальність впливу карантину на нездоровий шум.

Нагадаємо, в Японії заборонили волати на атракціонах у час карантину. Так, розважальні парки Японії ввели ряд суворих обмежень для відвідувачів на час карантину в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини