Головна Новини Суспільство події Річниця безвиза: скільки поїздок зробили українці в країни ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця безвиза: скільки поїздок зробили українці в країни ЄС

Держприкордонслужба підвела підсумки триріччя безвиза з Євросоюзом

11 червня 2020, 10:04 comments1430
Поділіться публікацією:

Українці вже три роки використовують безвізовий режим з країнами Євросоюзу. За цей час громадяни скоїли близько 49 млн поїздок. Для переміщень використовувалися як біометричні паспорти, так і паспорти "старого" зразку. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Річниця безвиза: скільки поїздок зробили українці в країни ЄС

"Сьогодні рівно три роки, як громадяни України з біометричними паспортами отримали можливість безвізових поїздок у країни Європейського Союзу (крім Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять в Шенгенську зону, але не є членами ЄС", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники відзначають, що з введенням безвиза процес перетину кордону став для українців більш простим і зручним.

"Найбільша кількість наших співвітчизників користуються кордоном з Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною та Румунією, і дещо менше — кордон зі Словаччиною", — наводить прес-служба ДПСУ дані статистики. Так, у 2018 році кількість поїздок було на рівні 17,5 млн, а в минулому році воно склало — 18,65 млн, а в передкарантинный період цього року темпи зростання кількості поїздок тривали: у січні і лютому цього року українці в країни ЄС пішли 3 млн разів, а за аналогічний період 2019 року — 2,3 млн.

Найчастіше українці подорожували з допомогою авіаперельотів. Найменш популярним виявився морський транспорт.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що світова пандемія коронавіруса Covid-19 не повинна позначитися на безвізовий угоді між Україною і Європейським Союзом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини