Головна Новини Суспільство події Прогноз негоди: в Україні оголосили штормове попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Прогноз негоди: в Україні оголосили штормове попередження

За прогнозами синоптиків, у понеділок, 15 червня, Україна опиниться у владі гроз та шквальних вітрів

15 червня 2020, 06:50 comments3900
Поділіться публікацією:

Погода в Україні сьогодні, 15 червня, буде мінливою, а місцями й небезпечною. Синоптики Укргідрометцентру попереджають про ймовірність гроз і шквального вітру. А в ДСНС вже оголосили штормове попередження.

Прогноз негоди: в Україні оголосили штормове попередження

Сьогодні в Україні не залишиться жодного регіону, де ймовірність грозових дощів буде мінімальною. Грозові хмари затягнуть буквально кожен регіон: від Заходу до Сходу.

До речі, саме східні області сьогодні будуть страждати не тільки від гроз і сильного вітру, але і в перервах — від спеки. Повітря у Харківській, Луганській і Донецькій областях має прогрітися до +31. 

В Центр, на Південь і на Північ грозові дощі принесуть ще й незначну прохолоду. Денна температура не підніматиметься вище, ніж 27-28 градусів, а от вночі може впасти відразу до 15 градусів.

Найбільш прохолодним понеділок буде на Західній Україні. Тут майже всюди вдень 23-25 градусів тепла. І лише на Закарпатті повітря прогріється на один градус більше — до +26. Ймовірність гроз тут, як і по всій Україні, сьогодні висока.

Прогноз негоди: в Україні оголосили штормове попередження - фото 2

Як вже згадувалось, рятувальники вже попередили українців про можливу небезпеку. Через грозу та сильний вітер було оголошено штормове попередження. Місцями шквали будуть досягати швидкості 20 метрів на секунду. Також не виключається ймовірності граду.

Грози в Україні ще затримаються, але вже з завтрашнього дня поступово верх буде брати спека і палюче сонце. Спочатку вони повернуться в східні регіони, а потім охоплять всю Україну.

До речі, щоб пережити спеку смачно, вже зарарадимо запастися морозивом. До того ж воно, виявляється, ще й корисне. У чому його переваги "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини