Головна Новини Суспільство події Повінь на Прикарпатті: у МОЗ попередили про загрозу для здоров'я українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Повінь на Прикарпатті: у МОЗ попередили про загрозу для здоров'я українців

Лікарі на Прикарпатті готуються до можливого спалаху кишкових інфекцій

26 червня 2020, 12:18
Поділіться публікацією:

Повені на західній Україні можуть обернутися сильним спалахом кишкових захворювань. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі програми "Право на владу". Вже зараз лікарів готують до боротьби з інфекціями.

Повінь на Прикарпатті: у МОЗ попередили про загрозу для здоров'я українців

Фото: ДСНС України

Західні регіони, які змушені боротися з наслідками повеней, незабаром можуть почати ще одну боротьбу — за власне здоров'я. Вода, яка залила сотні сіл, — чудове середовище для розмноження всіляких кишкових інфекцій. Вона непроточна і добре прогрівається, а значить може спрацювати як інкубатор для різних бактерій. Медики вже готуються приймати хворих з різними розладами шлунково-кишкового тракту.

"Крім коронавірусу, ми також готуємося до будь-яких можливих спалахів кишкових інфекцій. Це ж вода. Все можливо. Якщо в країні відбувається щось подібне, ми завжди готуємо систему", — пояснив Степанов.

Нагадаємо, що більше за інших від повеней постраждала Івано-Франківська область. Повністю або частково затоплені більше двохсот сіл. Більше ніж півтисячі мешканців з найбільш уражених населених пунктів вивезли.

У Чернівецькій області в результаті повеней постраждали півсотні сіл, у Львівській — 18, Тернопільській — 4, на Закарпатті — 6.

Також два дні тому на Прикарпатті водою залило лікарні, де лікували хворих на коронавірус. Де вони зараз, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини