Головна Новини Суспільство події Посилення карантину в Україні: за що штрафуватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення карантину в Україні: за що штрафуватимуть

З понеділка, 22 червня, в деяких регіонах України карантин будуть посилювати, в інших - посилять контроль за дотриманням існуючих обмежень

22 червня 2020, 10:25 comments2152
Поділіться публікацією:

Через новий спалах коронавірусу в Україні вирішили посилити і сам карантин, і контроль за дотриманням наявних обмежень. Порушників штрафуватимуть. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Посилення карантину в Україні: за що штрафуватимуть

Однією з головних причин різкого збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні у МОЗ вважають недотримання правил карантину. Українці стали менш свідомими і порушують навіть ті окремі обмеження, які ще залишилися, -  розповів раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

З сьогоднішнього дня за дотриманням правил карантину будуть стежити більш ретельно. Оштрафувати можуть, зокрема, за відмову носити захисну маску в громадських місцях, наприклад, у транспорті. Заплатити доведеться 17 тисяч гривень. Також перевірятимуть власників різних закладів, в першу чергу, громадського харчування. Якщо ті будуть ігнорувати правила карантину, то можуть бути оштрафованими на 170, а то й на 340 тисяч гривень. До речі, за інформацією Держпродспоживслужби, протиепідемічні норми в Україні зараз порушують у кожному шостому закладі.

Українцям Віктор Ляшко рекомендує носити маски — в приміщеннях, транспорті, та у місцях, де тримати дистанцію складно.

Якщо українці стануть більш дисциплінованими, то вводити жорсткий карантин не доведеться, — каже Ляшко.

Варто відзначити, що в деяких регіонах з 22 червня карантинні обмеження все ж посилили. В Одеській області заборонили відкривати дитячі табори, між відпочивальниками на пляжах повинно бути не менше 1,5 метра дистанції, а столики в закладах повинні стояти на відстані не менше 4 метрів один від одного. Під забороною і стихійна торгівля на пляжах. За це також обіцяють штрафувати. В області вже пообіцяли створити спеціальні групи, які будуть ходити в рейди на пляжі та  зони відпочинку і ловити порушників.

Раніше "Коментарі" розповідали, як змінилася кількість інфікованих на коронавірус в Україні. Можливо, пік захворюваності вже залишився позаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини