Головна Новини Суспільство події Посилення карантину: у МОЗ пояснили, чому обмежили роботу ресторанів і кіно
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення карантину: у МОЗ пояснили, чому обмежили роботу ресторанів і кіно

Розважальні заклади в українських містах будуть працювати, максимум, до 22:00

2 липня 2020, 09:23 comments1067
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 2 червня, в Україні  після карантину відкриваються кінотеатри. Але всі вони будуть працювати максимум до 22 годин вечора — як і багато інших розважальних закладів. Це необхідно, щоб уникнути масового скупчення людей, — пояснив головний санлікар України Віктор Ляшко в програмі "Мокрик По Живому".

Посилення карантину: у МОЗ пояснили, чому обмежили роботу ресторанів і кіно

Ресторани і кафе в Києві обмежили час роботи ще вчора. Міська влада зобов'язала їх закриватися до десятої вечора. Сьогодні у столиці  кінотеатри відкриються,  і вони також будуть працювати до 22:00. Такі ж правила діють і для кінотеатрів, а також розважальних закладів, кафе та ресторанів в інших містах України. Ввести обмеження довелося, щоб вплинути на роботу дискотек і нічних клубів.

"Там нереально дотримуватися соціальної дистанції і інших обмежень, які існують для закладів громадського харчування", — пояснив Ляшко.

Таким чином формально МОЗ не забороняв подібним закладам працювати. І вони можуть обслуговувати клієнтів, як і ресторани. Але закрити свої двері для відвідувачів вони будуть зобов'язані, як і всі інші, о 22 годині.

"Обмежуючи час роботи ресторанів і кафе, ми не дозволимо повноцінно працювати нічним закладам. Клуби могли працювати й раніше, видаючи себе за заклад громадського харчування. А так ми зможемо усунути той факт, що в закритому просторі збиратиметься дуже багато людей. Ні про яку соціальну дистанцію, при цьому, не йдеться", — пояснив головний санітарний лікар.

Також Віктор Ляшко розповів, як можна уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Тут шлях один — вивести на дороги більше маршруток, автобусів, трамваїв і тролейбусів. Саме так, запевняє Ляшко, і роблять в інших країнах за кордоном.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що кількох депутатів зі "Слуги народу" в одному з ресторанів Дніпра спіймали на порушенні карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини