Головна Новини Суспільство події Пом'якшення карантину: що дозволили українцям сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Пом'якшення карантину: що дозволили українцям сьогодні

В українців з'явилося більше можливостей для відпочинку під час карантину

10 червня 2020, 09:42 comments1527
Поділіться публікацією:








В Україні стартував черговий етап зняття карантинних обмежень. Вже сьогодні, 10 червня, українці зможуть поїхати на бази відпочинку, а на Донбасі запрацюють відразу два КПП. Відповідне рішення ухвалив раніше Кабмін.

Пом'якшення карантину: що дозволили українцям сьогодні

Вперше після введення карантину в Україні запрацюють контрольно-пропускні пункти на Донбасі. Йдеться поки що тільки про два з них -"Маріїнка" і "Станиця Луганська". Черга з бажаючих потрапити на окуповану територію почала збиратися там ще на світанку. Самі пункти пропуску відкриються лише об 11:00. Та й працювати вони будуть в обмеженому режимі. Людей будуть пропускати лише протягом трьох години — до 14:00. При цьому, пропускати будуть лише тих, хто буде в захисній масці. Кожному виміряють температуру. Також бажаючі перетнути лінію розмежування повинні будуть підписати згоду на самоізоляцію. Без неї потрапити, зокрема, на підконтрольну Україні територію не вийде.


Скачать видео

Також сьогодні, 10 червня, відкриються бази відпочинку і санаторії. До речі, не скрізь. Приймати відпочиваючих дозволять лише в тих областях, де нових випадків коронавірусу не занадто багато і МОЗ дозволить послабити карантин.

Повернутися до роботи дозволять і установам культури. Якщо епідеміологічна обстановка в регіоні сприятлива, то вони ще й зможуть проводити масові заходи.

Нагадаємо, що в минулої п'ятниці, 5 червня, Кабмін також частково послабив карантин і зняв низку обмежень. Зокрема, в Україні почали літати літаки. Але варіантів рейсів поки що не так вже й багато.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини