Головна Новини Суспільство події Покарання за п'яне водіння: Зеленський повернув закон у Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Покарання за п'яне водіння: Зеленський повернув закон у Раду

Водіїв, які сіли за кермо напідпитку, чекає, як і раніше, адміністративна відповідальність

3 липня 2020, 08:11 comments3214
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський повернув до парламенту закон, який розглядає п'яне водіння як кримінальний злочин. Відповідно, він втрачає свою силу, а водії, як і раніше, будуть нести адміністративну відповідальність, якщо сядуть за кермо нетверезими. Про це йдеться на сайті парламенту.

Покарання за п'яне водіння: Зеленський повернув закон у Раду

Закон, що посилює покарання для п'яних водіїв ледве встиг попрацювати два дні. Чинності він набув з 1 липня. Зокрема, українці, яких зловили за кермом в нетверезому вигляді, повинні були нести кримінальну відповідальність. Тобто, інформацію про їх судимість вносили б у спеціальний реєстр. До всього, за аварію з постраждалими, вчинену у стані сп'яніння, водіїв обіцяли кидати за ґрати.

Проте напередодні Володимир Зеленський вирішив повернути закон до парламенту через правову колізію. Він йшов у розріз з іншим законопроектом, що стосується досудового розслідування.

По ідеї, тих, кого вже встигли зловити за кермом у стані сп'яніння за ці два дні повинні були розглядати як кримінальних злочинців. І все ж українські закони мають зворотну дію, якщо йдеться про пом'якшення покарання. А значить, і цих водіїв теж чекає, максимум, адміністративна відповідальність, якщо їхню провину доведуть у суді. Те ж саме стосується і випадків, коли власники авто пустили за кермо іншого п'яного водія, відмовилися проходити медогляд на рівень сп'яніння або випили алкоголь після ДТП.

За закон про кримінальну відповідальність парламент проголосував ще у 2018 році. Запрацювати він повинен був на початку 2020-го, але тоді його вирішили відкласти ще на півроку.

Нагадаємо, що з 1 липня також зросли штрафи за п'яне водіння — з 10 тисяч до 17 або навіть всіх 34 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі" також розповідали, як в Україні будуть штрафувати тих, хто відмовиться надягати маску в громадському місці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини