Головна Новини Суспільство події Погода в серпні: коли Україну накриє дощами
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода в серпні: коли Україну накриє дощами

Август не приготував українцям ніяких екстремальних сюрпризів

3 серпня 2020, 12:26 comments2441
Поділіться публікацією:

Погода в серпні буде сухою і теплою. Дощовими будуть всього кілька днів. Ніяких температурних сюрпризів і природних аномалій останній місяць літа українцям не обіцяє. Про це розповів виданню "Обозреватель" начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Погода в серпні: коли Україну накриє дощами

Дожди в августе. Фото: segodnya.ua

Серпень цього року буде теплим і без будь-яких відхилень від норми. Саме цим він і буде відрізнятися від аналогічного періоду за останні п'ять років. Раніше літо закінчувалося або аномальною спекою, або холодом.

"Ми не чекаємо від цього серпня нічого незвичайного. Опади будуть у межах норми: десь на рівні 80-100 відсотків. Що стосується температури, то в середньому очікуємо в Україні десь 19-24 вище нуля. У горах, звичайно, прохолодніше — до 16-17 тепла. Але це нормально. Там прохолодніше завжди — і взимку, і влітку. Нічого аномального не повинно трапитися. Принаймні, це не буде повтором серпня 2010 року, коли середня температура була на 4 градуси вищою ", — каже синоптик.

За словами ж народного синоптика Володимира Деркача, короткочасні дощі в Україні можуть пройти вже в першому тижні місяця.

"Потім невеликі опади можливі вже в середині місяця. Але в цілому в серпні буде мало опадів", — зазначив Деркач.

Раніше "Коментарі" розповідали, якою буде погода в Україні в понеділок, 3 серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини