Головна Новини Суспільство події Погода в липні: синоптик розповіла, яким буде кінець місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода в липні: синоптик розповіла, яким буде кінець місяця

У липні українцям ще доведеться пережити різкий перепад температур

20 липня 2020, 13:48 comments1471
Поділіться публікацією:

Погода у другій половині липня в Україні буде нестабільною, а українців чекають різкі перепади температури. Такий прогноз зробила професор Національної Академії наук, доктор фізико-математичних наук в області метеорології Вазіра Мартазірова, пише "Обозреватель".

Погода в липні: синоптик розповіла, яким буде кінець місяця

Фото: pixabay.com

Вже сьогодні на Заході синоптики Укргідрометцентру прогнозують сильні дощі, які можуть спровокувати повені. Водночас, на решті території України буде спекотно. Така нестабільна погода була характерна для початку липня і збережеться до кінця місяця.

"Травень, червень і липень проходять нетрадиційно. Наприклад, у перші дні липня було дуже спекотно — до +30 по Києву і вище. А вже до 8 липня денна температура різко впала до +21. За добу перепад — майже 11 градусів. Потім температура різко підвищилася до +32, але до вечора від спеки не залишилося і сліду, а перепад склав до 18 градусів за короткий проміжок часу. Це я наводжу приклад того, якими стали сучасні погодні умови. Температури зараз дуже нестійкі. У літніх днях ми бачимо осінні та весняні процеси", — каже синоптик.

До подібних коливань температури українцям слід звикнути, адже спровокували їх зміни клімату. Вони ж привели до того, що Україна почала страждати від пилових бур, сильного вітру і потужних злив.

У липні наступного різкий перепад температур очікується вже через кілька днів.

"Різке зниження температури відбудеться ближче до кінця місяця. Стовпчики термометрів можуть опуститися до +20 градусів. Високі температури ми очікуємо в серпні, хоча сильної спеки й не передбачається. А ось опадів буде мало", — прогнозує Вазіра Мартазірова.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, де в Україні похолодає вже сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини