Головна Новини Суспільство події Підвищення рівня води та потопи: у ДСНС зробили попередження для чотирьох регіонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення рівня води та потопи: у ДСНС зробили попередження для чотирьох регіонів

Рятувальник попереджають про підвищення рівнів води у річках, що може призвести до потопів у декількох регіонах України

27 червня 2020, 17:25 comments1688
Поділіться публікацією:

У низці областей України найближчими днями підвищаться рівні води у річках, тому можливі затоплення. Про це попереджає Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

Підвищення рівня води та потопи: у ДСНС зробили попередження для чотирьох регіонів

Так, сьогодні та завтра, 28 червня, в рiчках басейну Прип`ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м. Внаслідок цього мiсцями можливе затоплення заплав, пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв (Волинська область).

Крім того, сьогодні через проходження високого дощового паводку на Дністрі та утримання скидів із Дністровської ГЕС 2000-2050 м3/с, рівень води Дністра утримуватиметься на небезпечних відмітках. А надалі може перейти у затоплення поблизу Могильова-Подільського, Ямпіля (Вінницька область) та деяких окремих населених пунктів регіону.

Сьогодні та до 30 червня, внаслідок високого дощового паводку через Дністровські водосховища, підіймуться рівні води у нижній течії Дністра в Одеській області (на 0,2-0,5 м). Крім того, ймовірне затопленням заплави, сільськогосподарських угідь та окремих об’єктів у с. Яськи і м. Біляївка Одеської області, а також автомобільної дороги "Одеса-Рені".

Також сьогодні та 28 червня очікуються підйоми рівнів води в нижній течії Боржави. Зокрема, у с. Верхні Ремети (Закарпатська область) на 1,2-1,7 м, однак без негативних наслідків.

Нагадаємо, через повінь на заході України відкрита кримінальна справа за фактом екоциду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини