Головна Новини Суспільство події Песимістичний прогноз МВФ для України і похорон Флойда: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Песимістичний прогноз МВФ для України і похорон Флойда: новини, які ви могли пропустити

Пандемія коронавірусу вдарить по українській економіці набагато сильніше, ніж передбачалося спочатку

10 червня 2020, 08:34 comments1487
Поділіться публікацією:

Прогнози МВФ

Песимістичний прогноз МВФ для України і похорон Флойда: новини, які ви могли пропустити

Коронакриза українську економіку може обвалити набагато сильніше, ніж передбачалося спочатку. За прогнозами Міжнародного валютного фонду, ВВП України впаде на 8,2% в цьому році. Про це йдеться в заяві Фонду. Раніше експерти вважали, що падіння буде на рівні, максимум, 7,7%. Більш песимістичними стали і прогнози щодо того, як скоро українська економіка зможе відновитися. Тепер У МВФ вважають, що в наступному році економіка зможе піднятися лише на 1,1%. А ще через рік — на 3%.


Похорон Джорджа Флойда

У США попрощалися з Джорджем Флойдом, афроамериканцем, чия загибель під час затримання спровокувала хвилю протестів по всьому світу. Флойда поховали в його рідному місті Х'юстоні в Техасі. Церемонію кожен бажаючий міг подивитися онлайн. До кладовища тіло везли в позолоченій труні на катафалку, запряженому кіньми, повідомляє CNN. Родичі Флойда на похорон прийшли в білому одязі. З допомогою відеоконференції приєднався до церемонії і колишній віце-президент США Джо Байден. Нагадаємо, що Джорджа Флойда затримали 25 травня за нібито використання фальшивих грошей. Поліцейський застосував задушливий прийом і афроамериканець загинув. Після цього в США і світі не вщухають антиполіцейскі і антирасистські протести.

Песимістичний прогноз МВФ для України і похорон Флойда: новини, які ви могли пропустити - фото 2

Фото: Reuters


Криголамний флот США

США планує побудувати власний криголамний флот для Антарктики і Арктики. Про це йдеться в заяві Білого дому. Президент Трамп уже зараз доручив розробити відповідну програму. Впровадити її в життя планують до 2029 року. Таким чином США планують безперервно перебувати у водах Арктики і Антарктики. Майбутній флот повинен складатися, як мінімум, з трьох важких криголамів і кораблів середнього класу. Трамп розпорядився порахувати, скільки коштуватимуть бюджету вони і їхнє подальше утримання. В полярному флоті США зараз є два важких криголама.


Безкоштовне тестування на коронавірус

Зробити тест на коронавірус абсолютно безкоштовно запропонували всім жителям Латвії. Пройти обстеження можуть навіть ті, у кого немає симптомів і хто не спілкувався з хворими з COVID-19. Про це пише Delfi. Щоб зробити тест, громадяни можуть звернутися до найближчої лікарні до 30 червня. Якщо ж є симптоми, пов'язані з коронавірусом, або інші захворювання, що не дозволяють прийти в медустанову, то необхідно зв'язатися зі своїм сімейним лікарем. З початку пандемії коронавірус в Латвії підхопили 1089 осіб. 26 з них померли.


Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що в Броварах під Києвом коронавірус почав косити вихованців дитячого садка



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини