Головна Новини Суспільство події ОП вирішив карати за прослуховування чиновників після зливу записів про ймовірний злочин Саакашвілі, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

ОП вирішив карати за прослуховування чиновників після зливу записів про ймовірний злочин Саакашвілі, - ЗМІ

В ОП хочуть розробити законопроект, який буде карати за публікацію секретних розмов чиновників, - ЗМІ

6 липня 2020, 10:39 comments1987
Поділіться публікацією:

Глава офісу президента Андрій Єрмак публічно висловився про новий законопроект, що передбачає покарання за публікацію секретних розмов чиновників. Це сталося після того, як в ЗМІ з'явилися записи таємних розмов голови виконкому Нацради реформ Міхеїла Саакашвілі, які можуть вказувати на його причетність до організації замаху на грузинського журналіста. Про це пише видання "Кореспондент".

ОП вирішив карати за прослуховування чиновників після зливу записів про ймовірний злочин Саакашвілі, - ЗМІ

Ідея розробити такий законопроект в ОП виникла, як відповідь на оприлюднення журналістами Валерієм Товмачом і Олегом Дейнекой записів. Потім вони також написали заяви до ГПУ, СБУ та МВС про вчинення злочину Саакашвілі.

"Наші джерела в ОП стверджують, що ідея Єрмака виникла після скандалу за участі Міхеїла Саакашвілі. Днями двоє журналістів – Валерій Товмач і Олег Дейнека – провели прес-конференцію і подали заяву на ім'я генпрокурора, голови СБУ і МВС, словом, привернули до себе увагу усієї журналістської братії і силової верхівки. Згідно з зібраним ними даними, Михаїл Саакашвілі приховав інформацію про підготовку замаху на вбивство, а також співпрацює з іноземною агентурою", — пише видання.

Йдеться про замах на лідера опозиції в Грузії, журналіста Георгія Габунію, про що світові ЗМІ писали минулого тижня.

"Ми звинувачуємо Михаїла Саакашвілі в приховуванні інформації про підготовку замаху на вбивство і у співпраці з іноземною агентурою!", – заявляють Товмач та Дейнека. – "Тепер взаємопов'язані події вишикувалися в логічний ланцюжок. Отже, журналіст, тісно пов'язаний з Михайлом Саакашвілі, планує безпрецедентну міжнародну медійну кампанію для створення власної впізнаваності. Можна уявити, якого масштабу обурення, протести, а можливо, і політичну дестабілізацію могло б викликати вбивство тележурналіста Георгія Габунії в Грузії. А тепер уявімо міжнародний резонанс цієї події в разі, якщо б Габунію встигли "розкрутити".

За даними журналістів, Саакашвілі знав про підготовку замаху і був його автором. Про це стало відомо з підслуханих розмов Михаїла Саакашвілі і оголошеного в розшук Інтерполом колишнього генпрокурора Грузії Зураба Адеашвілі.

"Джерела в ОП стверджують, що, дізнавшись про всі обставини, Володимир Зеленський захотів негайно звільнити Саакашвілі з посади голови Нацради реформ. За словами джерел, глава ОП Єрмак використовував весь свій вплив, щоб охолодити президента і зняти питання відставки з порядку денного. А вже буквально на наступний день Єрмак виступив зі своєю ініціативою. Єрмак готовий ввести кримінальну відповідальність за оприлюднення компромату, пожертвувати заради Саакашвілі свободою слова і в черговий раз пригрозити розслідувачам в'язницею", — йдеться в матеріалі.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що грузинський журналіст Георгій Габунія вилаяв президента РФ Володимира Путіна в прямому ефірі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини