Головна Новини Суспільство події ОГП заявив, що НАБУ безпідставно звинуватило Венедиктову в перешкоджанні слідству у справі Нацгвардії
commentss НОВИНИ Всі новини

ОГП заявив, що НАБУ безпідставно звинуватило Венедиктову в перешкоджанні слідству у справі Нацгвардії

Відомство підкреслює, що всі рішення, прийняті Офісом головного прокурора України і самою Іриною Венедиктовою, регламентуються положеннями законодавчих актів

3 грудня 2020, 21:46
Поділіться публікацією:

Офіс генпрокурора заявив, що НАБУ безпідставно звинуватило Ірину Венедиктову в перешкоджанні до притягнення винних до відповідальності у справі Нацгвардії про заволодіння 81 млн грн.

ОГП заявив, що НАБУ безпідставно звинуватило Венедиктову в перешкоджанні слідству у справі Нацгвардії

Відомство підкреслює, що всі рішення, прийняті Офісом головного прокурора України та самою Іриною Венедиктовою, регламентуються положеннями законодавчих актів та міжнародних договорів, згода на обов'язкове виконання яких надано Парламентом України, виходячи з практики Європейського суду з прав людини.

Також в повідомленні говориться, що за законом ніхто не має права перешкоджати діяльності прокурора, який виконує свої прямі обов'язки.

Заміну прокурорів в резонансній справі про корупцію в Нацгвардії пояснили великим суспільним інтересом. До складу комісії з процесу включили генпрокурора Венедиктову, в.о. керівника САП Грищука, а старшим групи призначили главу управління САП Довганя. Представники Генпрокуратури вважають, що мають право самі приймати рішення в незалежності від кого б то не було.

"При цьому, звертаємо увагу громадськості та Національного антикорупційного бюро України, що зміна групи прокурорів у кримінальному провадженні не впливає на проведення слідчих розшукових дій в рамках досудового розслідування кримінального провадження правоохоронним органом", — уточнили в Офісі генпрокурора.

Раніше "Коментарі" писали про те, що НАБУ публічно звинуватило генпрокурора в покритті корупціонерів і тиску на слідство.

Також, порталу стало відомо, що Офісі президента вважають, що Артем Ситник не має права очолювати антикорупційне відомство держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини