Головна Новини Суспільство події НКРЕКП через втручання нардепів у її роботу звернулася в ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

НКРЕКП через втручання нардепів у її роботу звернулася в ДБР

НКРЕКП заявила, що регулятору перешкоджають виконувати службові обов’язки

9 жовтня 2020, 15:30
Поділіться публікацією:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг звернулася до Державного бюро розслідувань щодо втручання групи народних депутатів у діяльність регулятора. Про це йдеться у повідомленні НКРЕКП.

НКРЕКП через втручання нардепів у її роботу звернулася в ДБР

Так, члени НКРЕКП звернулися із заявою про незаконний вплив групи народних депутатів на діяльність регулятора начебто з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків та добитися прийняття незаконних рішень.

"Це заява про вчинення злочину, передбаченого статтею 344 Кримінального кодексу України, щодо незаконного впливу групи народних депутатів України на членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з використанням службового становища, статусу депутата", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останнім часом вказана група народних депутатів системно вчиняє публічний та не публічний тиск на членів НКРЕКП. Такі дії групи народних депутатів члени НКРЕКП пов’язують з лобіюванням інтересів енергетичного холдингу "ДТЕК".

У повідомленні підкреслюється, що, вважаючи на наявні обставини, члени НКРЕКП захищають свої права та ділову репутацію, гарантовану їм законом.

Наголошується, що звернення не має політичного контексту, але лише закликає про захист особистих прав та свобод, що гарантовані Конституцією України для кожного громадянина.

Нагадаємо, близький до ДТЕК Ахметова депутат вимагає звільнити голову НКРЕКП Тарасюка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини