Головна Новини Суспільство події Не проспіть: о котрій можна побачити сонячне затемнення 21 червня в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Не проспіть: о котрій можна побачити сонячне затемнення 21 червня в Україні

Завтра в різних країнах можуть спостерігати сонячне затемнення, частково побачити його можна буде і в Україні, а в повній красі «вогняне кільце» покажуть онлайн

20 червня 2020, 17:16 comments6304
Поділіться публікацією:
















Завтра, 21 червня, жителі різних країн зможуть спостерігати сонячне затемнення. Мова йде про кільцеобразне сонячне затемнення: найкраще цього разу його можна буде побачити в Африці, південній і східній частинах Азії. Частково рідкісну подію зможуть поспостерігати й українці. Крім того, побачити явище в усій красі можна буде завдяки онлайн-трансляції.

Не проспіть: о котрій можна побачити сонячне затемнення 21 червня в Україні

Тривалість повної фази майбутнього сонячного затемнення – близько 38 секунд. В цей момент Земля, Місяць і Сонце стануть в один ряд, а природний земний супутник затьмарить нашу зірку. Внаслідок чого будуть видні тільки краї Сонця, утворивши те саме "вогняне кільце".

В Україні ж швидше буде видна сонячна півтінь. Своїми очима часткове сонячне затемнення можна буде спостерігати в період з 08:30 до 9:15 за київським часом – Місяць закриє до 5% Сонця.

Зате поспостерігати "вогняне кільце" у всій повноті, коли Місяць сховає до 99,4% Сонячного диску, можна буде під час прямих трансляцій. Максимальна фаза буде спостерігатися приблизно о 9:40 за київським часом.


Додамо, що 21 червня – день літнього сонцестояння.


Раніше повідомлялося, що жителів Землі в червні очікує місячне затемнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини