Головна Новини Суспільство події Названо лауреатів премії Сахарова «За свободу думки» в 2020 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо лауреатів премії Сахарова «За свободу думки» в 2020 року

Премію Сахарова цього року отримали білоруські опозиціонери

22 жовтня 2020, 18:39
Поділіться публікацією:

Лауреатами премії ім. Андрія Сахарова "За свободу думки" в нинішньому році стала лідер опозиції Білорусі Світлана Тіхановском, а також члени Координаційної ради опозиції. Про це на своїй сторінці в Twitter написав глава Європарламенту Давид Сассоли.

Названо лауреатів премії Сахарова «За свободу думки» в 2020 року

Лауреатами в 2020 році стали: кандидат в президенти Світлана Тіхановском, нобелівський лауреат Світлана Алексієвич, учасниці Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова, Ольга Ковалькова, Вероніка Цепкало, а також Сергій Тіхановском, Олесь Беляцкий, Сергій Дилевські, Степан Путіло і Микола Статкевич.

Відзначимо, премію ім. Сахарова "За свободу думки" заснував Європарламент і вручають її з 1988 року. Призовий фонд премії становить 50 тис. Євро. Раніше її отримували видатні політичні та громадські діячі. У минулому році її лауреатом став український режисер Олег Сенцов.

Нагадаємо, журі конкурсу на отримання премії Георгія Гонгадзе включили в основний перелік номінантів трьох представників української журналістики: Роман Вінтон, Павло Казарін і Богдан Логвиненко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини