Головна Новини Суспільство події Населення України різко скоротилося – дані Держстату
commentss НОВИНИ Всі новини

Населення України різко скоротилося – дані Держстату

Чисельність смертності значно перевищує кількість новонароджених в Україні, про це свідчать свіжі дані Державної статистики

19 червня 2020, 10:32 comments12265
Поділіться публікацією:

Станом на травень населення в Україні складає менше 42 млн людей. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

Населення України різко скоротилося – дані Держстату

За підрахунками фахівців, чисельність наявного населення в Україні – 41 806,2 тис. осіб. Повідомляється, що у період з січня по квітень поточного року кількість населення скоротилася на 96,2 тис. чоловік. При цьому, зазначили у Держстаті, кількість померлих значно більша за число живонароджених: на 100 померлих – 47 новонароджених. Так, померло з початку року 195 287 осіб (у січні-квітні 2019-го – 207 143), а народилося – 92 337 (минулого року за аналогічний період показник склав 99105).

Згідно із даними служби, число тих, хто приїхав до України, вище на 6755 від кількості тих, хто виїхав. Тоді як минулого року міграційний приріст склав 10 771.

Додамо, що статистика не враховує даних щодо тимчасово непідконтрольної Україні АР Крим та Севастополю.

Раніше "Коментарі" повідомили, що голова Держстату Ігор Вернер запевняє, що в Україні є "велика політична воля" здешевити проведення перепису населення без втрати якості. Експерти, на прохання видання "Коментарі", оцінили, чи це реально, а також – коли і яким чином можуть провести перепис.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини