Головна Новини Суспільство події NASA у співпраці зі SpaceX уперше з 2011 року відправили астронавтів у космос
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA у співпраці зі SpaceX уперше з 2011 року відправили астронавтів у космос

Історичний запуск пілотованої ракети SpaceX і NASA здійснили з другої спроби

30 травня 2020, 22:32 comments4273
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 травня, приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX спільно з Національним управлінням з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA) вперше з 2011 року запустили пілотований космічний корабель Dragon c двома астронавтами на борту Міжнародної космічної станції (МКС). Астронавти Дуг Херлі і Боб Бенкен протягом 19-годин повинні досягти МКС.

NASA у співпраці зі SpaceX уперше з 2011 року відправили астронавтів у космос

Космічний корабель Dragon вирушив зі стартової площадки, яка використовувалася в останньому політ космічного човника NASA, пілотованому Херлі в 2011 році. З тих пір астронавти NASA змушені були доставляти своїх астронавтів на орбіту на борту російського корабля "Союз".

53-річний Херлі і 49-річний Бенкен, співробітники NASA за контрактом зі SpaceX, як очікується, залишаться на космічній станції протягом декількох тижнів, допомагаючи екіпажу на борту орбітальної лабораторії.

Нагадаємо, перший пілотований запуск корабля SpaceX під назвою Crew Dragon з двома астронавтами на борту до МКС скасували із-за поганої погоди. У момент скасування ракети Falcon 9 вже закачували паливо, фахівці проводили останні перевірки. Астронавти залишаються в кораблі Crew Dragon до тих пір, поки з ракети не викачають паливо. При нинішньому запуску астронавтам довелося пройти ті ж перевірки, що і при першій спробі запуску.

NASA заздалегідь попереджали, що запуск можуть відмінити через погану погоду. У день запуску залишалася 50% ймовірність перенесення, тому Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору відразу назвав нову дату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини