Головна Новини Суспільство події На місці загибелі Павла Шеремета встановили пам'ятний знак
commentss НОВИНИ Всі новини

На місці загибелі Павла Шеремета встановили пам'ятний знак

Кілька десятків людей зібралися в Києві на місці загибелі Павла Шеремета

20 липня 2020, 11:54
Поділіться публікацією:

У Києві сьогодні встановили пам'ятний знак на честь журналіста Павла Шеремета. Меморіал з'явився на вул. Івана Франка, на місці загибелі журналіста, у день четвертої річниці смерті. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На місці загибелі Павла Шеремета встановили пам'ятний знак

Пам'ятний знак виконаний у вигляді білого аркуша паперу, на якому внизу написано: "На цьому місці 20 липня 2016 року загинув журналіст". Автором став український художник і скульптор Назар Білик.

Пам'ять журналіста до меморіалу прийшли вшанувати кілька десятків людей, серед яких були колеги та друзі журналіста.

Про важливість розслідування та покарання винних у смерті Павла Шеремета висловився і президент України Володимир Зеленський. Голова держави пообіцяв, що винних обов'язково покарають.

Нагадали про необхідність проведення ретельного розслідування і в посольстві США в Україні.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля. Він їхав на машині керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули.

У грудні минулого року поліція повідомила про підозру у замах на Шеремета трьом людям: військовій медсестрі Яні Дугар, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку. Всі підозрювані були затримані.

"Коментарі" писали, що на початку липня пройшла акція "200 днів брехні". Активісти вийшли в центр української столиці, щоб підтримати Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко і Яну Дугар. Причиною акцій протесту стала заява Нацполіції про те, що справа Шеремета готова до передачі в суд, а розпочати його розгляд суд зможе після того, як адвокати підозрюваних ознайомляться з матеріалами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини