Головна Новини Суспільство події Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками
commentss НОВИНИ Всі новини

Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками

Україна стала одним із центрів виготовлення та розповсюдження наркотиків на пострадянському просторі

23 червня 2020, 11:57 comments1119
Поділіться публікацією:








В понеділок, 21 червня, під будівлею Офісу Генерального прокурора України відбувся мітинг, учасники якого вимагали вплинути на ситуацію з поширенням наркотиків в країні. Відповідальним за цю мережу учасники акції назвали Олександра Щипцова, пише видання "Діло".

Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками

За інформацією ЗМІ, Україна стала центром виготовлення і розповсюдження сильнодіючих психотропних та наркотичних речовин на всьому пострадянському просторі з 2016 року, коли громадянин РФ Олександр Щипцов переїхав в Україну з метою уникнути покарання. На той момент, як пише "Діло", його вже переслідував Інтерпол.


"В Україні Щипцов незаконно отримав громадянство і два паспорти громадянина України на різні прізвища — Яшин Олександр Юрійович (як уродженець РФ) і Печерський Олександр Костянтинович (як уродженець Молдови). Також різні ідентифікаційні номери. Його мережа налічує більше тисячі кур'єрів та інших співробітників по всій Україні і за її межами. З них 80% — це неповнолітні підлітки 15-18 років, які виконують роботу кур'єрів", — повідомляє "Діло".

Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками - фото 2
Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками - фото 3

За даними видання, поширення "товару" відбувається в інтернеті за допомогою соціальних мереж і сучасних месенджерів. В тому числі, задіяно інтернет-сайти з продажу наркотичних засобів на території РФ, такі як "Нарікела" (Волгоград), "Элітшоп" (Перм), "Бакс" (Краснодар), "Кайфорай" (Кіров), "Ледав" (Самара ), "Зара", "Сусід" (Новосибірськ), "Тітіфрутті" (Омськ), "Лайм" (Воронеж), "Медуза" (Єкатеринбург), "Мозаїка" (Набережні Челни) та інші. Сайти періодично змінюються і проходять технічне переозброєння з метою приховування їх від правоохоронних органів.

Мітинг під Офісом генпрокурора: учасники акції назвали росіянина Щипцова причетним до торгівлі наркотиками - фото 4

"На сьогоднішній день існує інформація, що Щипцов намагається будь-яким способом видалити себе з бази даних Інтерполу щодо осіб, оголошених у міжнародний розшук. Він передав свої особисті документи для перетину державного кордону з Росією іншій підставній особі, щоб офіційно мати статус затриманого, забезпечити вільне перебування в Україні з підробленими документами і продовжувати незаконну діяльність", — сказано в статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини