Головна Новини Суспільство події Мінкульт запропонував зробити борщ культурною спадщиною українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінкульт запропонував зробити борщ культурною спадщиною українців

Крім борщу, в список нематеріальної культурної спадщини внесено ще п'ять пунктів

6 жовтня 2020, 23:55
Поділіться публікацією:

Міністерство культури пропонує включити рецепт національної української страви — червоного борщу, до списка нематеріальної культурної спадщини людства від ЮНЕСКО. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Мінкульт запропонував зробити борщ культурною спадщиною українців

Фото: Depositphotos

Відомо, що ідея популяризації страви належить Інституту культури України. За словами представників Інституту, сьогодні, 6 жовтня, борщ внесли до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини України. Відзначається, що автором такої ідеї став кулінарний експерт Євген Клопотенко.

"Ця ініціатива у мене з'явилася рік тому. Я зібрав однодумців: фольклористів, істориків, аналітиків, людей, які мають відношення до культурної спадщини. Ми об'єдналися в громадську організацію і пройшли нелегкий процедурний шлях. І сьогодні борщ вже в цьому списку", — заявив Клопотенко.

Також відомо, що крім борщу, до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини належать технологія створення Клембівському сорочки, пасхальне гуляння "Водити Володаря" в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, Борщагівська народна вишивка та Карпатське ліжникарство.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в світі скоро можуть зникнути як мінімум шість пам'ятників ЮНЕСКО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини