Головна Новини Суспільство події Міністр Ткаченко втік від активістів через чорний вихід Міністерства культури
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Ткаченко втік від активістів через чорний вихід Міністерства культури

Люди вимагали відставки міністра через житло на Трухановому острові

20 серпня 2020, 15:55 comments1395
Поділіться публікацією:








Активісти громадських організацій вимагають відставки міністра культури Олександра Ткаченко. Сьогодні, 20 серпня, вони прийшли під будівлю Кабінету міністрів і Міністерства культури та інформаційної політики. Про це повідомляє видання "Журналіст".

Міністр Ткаченко втік від активістів через чорний вихід Міністерства культури

Мітинг під Міністерством культури. Фото: "Журналіст"

Активісти громадських організацій "Ліс" і "Товариства охорони пам'яток культури міста Києва", перш за все, звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Вони вимагають провести службове розслідування щодо Ткаченка. Стверджують, що міністр культури володіє будинком на Трухановому острові, якого немає в декларації чиновника.

Міністр Ткаченко втік від активістів через чорний вихід Міністерства культури - фото 2

Як заявляють активісти, будинок міністра культури, розташований в рекреаційній зоні Труханового острова. Він не числиться ні в одному державному реєстрі і є прямим порушенням прав українців на доступ до природних ресурсів заповідника. Таким чином, кажуть, міністр ігнорує обіцянку влади про рівні права і свободи для всіх.

"Нам обіцяли посадити олігархів і повернути країну народу, а за підсумком все залишилося, як було. Якщо ти можновладець, ти можеш жити хоч в заповіднику. Ігнорувати запити народу і уникати покарання. Ткаченко — явний показник того, що людям з грошима і владою можна все. Це початок кінця, адже після такого у народу не може бути довіри до представників влади ", - висловив свою думку один з активістів.

Ще один учасник акції Віталій Плескач говорить, що люди прийшли до прем'єр-міністра України з надією на справедливе розслідування.

"Якщо ми говоримо, що Україна — європейська країна і ми рухаємося в бік євроінтеграції, то в західній моделі чиновник, якого зловили на порушенні закону, сам іде у відставку. Але у нас в Україні, незважаючи на очевидні факти, Олександр Ткаченко навіть не вважає за потрібне роз'яснити цю ситуацію публічно. Тому ми звернулися до мера міста і правоохоронних органів, а зараз прийшли зі зверненням до прем'єр-міністра і вимагаємо повернути Труханів острів людям і адекватно відреагувати на дії міністра культури! " — зазначив Плескач.

З Кабміну до мітингувальників так ніхто і не вийшов. Після цього активісти пішли під Міністерство культури, щоб викликати на публічний діалог безпосередньо Олександра Ткаченка. Незважаючи на заклик громадськості до відкритого спілкування, міністр не вийшов до активістів. За їхніми даними, він в екстреному порядку покинув будівлю через чорний хід і поїхав.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що міністр Ткаченко попросив гроші у Кабміну на подолання культурної кризи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини