Головна Новини Суспільство події Медиків Укрзалізниці не тестують на коронавірус, а системи для цього не купували, - Білинська
commentss НОВИНИ Всі новини

Медиків Укрзалізниці не тестують на коронавірус, а системи для цього не купували, - Білинська

Обладнання і системи для проведення ПЛР-тестування лікарні "Укразалізниці" не закуповували, - Білинська

26 червня 2020, 14:10 comments1160
Поділіться публікацією:

Державна компанія "Укрзалізниця" не тестує лікарів відомчих лікарень на коронавірус. Закупівлю тестів і тестування співробітників в компанії не проводили. Про це йдеться у відповіді Центру охорони здоров'я "Укрзалізниці" на запит видання OBOZREVATEL.

Медиків Укрзалізниці не тестують на коронавірус, а системи для цього не купували, - Білинська

Протестувати всіх медиків, в тому числі і відомчих лікарень, вимагає указ президента Володимира Зеленського про захист медичних працівників. Проте в УЗ цей процес не запущений. Як розповіли співробітники відомчих лікарень журналістам, нещодавно призначений керівник Центру громадського здоров'я Наталя Білинська повідомила їм, що купувати тести вони повинні за власні кошти.

Сама Наталя Белінська у відповіді на інформаційний запит щодо правдивості цієї інформації підтвердила:

"Обладнання та витратні матеріали для проведення ПЛР-тестування у відомчих лікарнях "Укрзалізниці" не закуповувалися".

Медиків Укрзалізниці не тестують на коронавірус, а системи для цього не купували, - Білинська - фото 2

Журналісти стверджують, що укладення договорів із переможцями тендерів для ЦОЗ блокується на рівні керівництва Центру і відбувається виключно після проведення Наталією Білинською особистих зустрічей з представниками компаній-переможців.

"Це може свідчити про наявність корупційної складової", — йдеться в статті.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон про посилення захисту медиків, в якому, серед іншого, йдеться про своєчасне тестуванні медиків. Після того, як ЦОЗ УЗ не виконав дане розпорядження, Об'єднана профспілка залізничних лікарень попросила у Зеленського допомоги. В зареєстрованій на сайті президента петиції медики розповіли про ситуацію з проведенням закупівель для відомчих лікарень УЗ, повним зривом анонсованої державою програми захисту медиків від коронавірусу і організації ПЛР-тестування, а також попросили не допустити можливого продажу за безцінь лікарень УЗ.

За даними медиків, подібні плани може виношувати чинний керівник ЦОЗ УЗ Наталя Белінська, яка, як сказано у петиції, "перешкоджає нормальній роботі медиків на залізниці".

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через повінь Укрзалізниця скасовує приміські поїзди на Прикарпатті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини