Головна Новини Суспільство події Лікар назвала причину стрімкого поширення COVID-19 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала причину стрімкого поширення COVID-19 в Україні

Більшість людей, які захворіли COVID-19, і далі продовжують ходити на роботу, ігноруючи карантин

1 грудня 2020, 14:29 comments1604
Поділіться публікацією:

Стрімке поширення вірусу пояснюється тим, що відсутній необхідний контроль за режимом самоізоляції. Про це заявила лікар-епідеміолог, доктор медичних наук Світлана Доан у своєму інтерв'ю для OBOZREVATEL.

Лікар назвала причину стрімкого поширення COVID-19 в Україні

Лікар назвала причину стрімкого поширення COVID-19 в Україні. Фото: unsplash

Так, фахівець поділилася, що на даному етапі в нашій країні відсутній механізм, який повинен це контролювати. Сімейний лікар несе відповідальність лише за вогнище захворювання всередині окремої сім'ї, а за іншими осередками зараження ніхто не стежить, пояснила експерт.

Лікар-інфекціоніст впевнена в тому, що найбільшу небезпеку з точки зору поширення коронавірусу представляють офіси, якими "ніхто не займається".

"Людина, яка захворіла на коронавірус, часто йде на роботу, у неї багато справ, їй треба гроші заробляти. Вона вирішує справи, їздить у громадському транспорті", — сказала лікар.

Коли людина приходить на роботу, то вона користується тими ж сходами та ліфтом, що і всі інші співробітники. Це призводить до того, що ризик зараження з кожним днем тільки збільшується. Тим більше, що більшість сучасних офісів розміщують своїх співробітників у форматі open space.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, інфекціоніст назвав головну умову успіху локдауну. Експерт розповів, що люди настільки розсердилися через весняний жорсткий карантин, що будуть всіляко намагатися ігнорувати вимоги локдауну. Тільки за умови, що влада зможе правильно пояснити людям, навіщо потрібні такі заходи, ситуація може змінитися в кращу сторону. Якщо ж цього не станеться незабаром, то статистика і далі буде рости.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини