Головна Новини Суспільство події Кордони країн ЄС можуть залишитися закритими для українців і після першого липня
commentss НОВИНИ Всі новини

Кордони країн ЄС можуть залишитися закритими для українців і після першого липня

Зростаюче число заражених коронавірусом в Україні може стати великою проблемою для виїзду за кордон

24 червня 2020, 12:05 comments4348
Поділіться публікацією:

У новій програмі Євросоюзу, яка буде представлена найближчим часом, будуть прописані чіткі критерії допуску туристів в країни Шенгенської зони. І Україна під ці норми не потрапляє. Про це повідомляє "Європейська правда".

Кордони країн ЄС можуть залишитися закритими для українців і після першого липня

За даними джерела, головним критерієм допуску жителів тієї чи іншої країни в ЄС буде число хворих на коронавірус за останні 14 днів. На даний момент основні суперечки точаться щодо максимального числа заражених на 100 тисяч осіб. Варіанта два: 16 (як середній показник заражень в день в країнах Євросоюзу) або 20 (що дозволить пускати більше іноземців). Проект планують затвердити в найближчі дні. На даний момент діє заборона до 1 липня на несуттєві поїздки (туризм) для іноземців.

Що стосується статистики коронавіруса в Україні за останні дні, то в середньому виходить більше 25 нових випадків на 100 тисяч населення. За  таких умов українцям про відпустку в Європі залишається тільки мріяти.

Як раніше писали "Коментарі", в середу, 24 червня, в Україні зафіксовано антирекорд захворюваності коронавірусом — 940 випадків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини