Головна Новини Суспільство події Китайський космічний апарат успішно сів на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський космічний апарат успішно сів на Місяці

Посадковий модуль займеться збором зразків місячного ґрунту

2 грудня 2020, 16:18
Поділіться публікацією:

Китайці продовжують завойовувати космос. Активні дослідження навколоземного простору вченими КНР дають свої результати. Місячна програма КНР вже має частковий успіх — космічний апарат "Чан'е-5" з Піднебесної успішно приземлився на Місяць. Далі дослідницький модуль займеться збором ґрунту.

Китайський космічний апарат успішно сів на Місяці

Китайський космічний апарат Чан'е-5

Апарат, який назвали на честь богині Місяця — невід'ємної частини китайської міфології, буде бурити поверхню супутника Землі два дні. На нашу планету передбачається доставити до двох кілограмів місячного ґрунту, який відправлять в спеціальній капсулі в середині грудня. У місячної місії беруть участь фахівці Європейського космічного агентства.

Відзначається, що якщо все пройде як заплановано, вчені вперше за сорок років отримають інформацію про стан місячного ґрунту. У разі успіху, Китай стане третьою країною після СРСР і США, які змогли виконати таке завдання.

Це вже не перший політ китайських кораблів на Місяць. У 2018 році "Чан'е-4" першим в історії здійснив посадку на зворотному боці природного супутника Землі.

Китайська програма пілотованої космонавтики розвивається з 2003 року. У планах китайської влади відправити на Місяць свого космонавта.

Як повідомляв портал "Коментарі", г генеральний директор SpaceX Ілон Маск впевнений, що компанія висадить перших людей на Марс до 2026 року. Якщо точніше, через 4-6 років. Попри це Маск повідомив, що існує величезна кількість ризиків, пов'язаних з цією подією. Бізнесмен заявляє, що втілити план у реальність допоможе ракета Starship, яка ще перебуває в розробці. Космічний транспорт буде проводитися з нержавіючої сталі та зможе вміщати в себе до 100 осіб одночасно. Starship буде ракетою багаторазового використання. Вона стане альтернативою комерційного літака. Коштує таке задоволення дорого, але політ буде проходити відносно швидко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Светлана

2 грудня 2020, 18:28

Главное, чтобы в капсулах с грунтом с поверхности Луны в Китай не занесли еще какую-нибудь гадость типа Ковида (тьфу, тьфу, тьфу), а так всё прекрасно, китайцы молодцы! Даже представить невозможно какого уровня достигла космонавтика во всём мире.


Новини