Головна Новини Суспільство події Кіпр призупиняє програму видачі громадянств в обмін на інвестиції: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіпр призупиняє програму видачі громадянств в обмін на інвестиції: причини

Кіпрських чиновників запідозрили у видачі громадянства незаконним шляхом

13 жовтня 2020, 16:21
Поділіться публікацією:

Кіпр заявив, що призупиняє програму видачі громадянств в обмін на інвестиції. Така заява з'явилася після повідомлень про зловживання системою, яка дає багатим паспорт і можливість користуватися безвізовим режимом на всій території ЄС. Про це пише Reuters.

Кіпр призупиняє програму видачі громадянств в обмін на інвестиції: причини

Критика програми досягла апогею після того, як телеканал "Аль-Джазіра" таємно зняв чиновника, депутата і юриста, які нібито намагалися допомогти китайському інвестору з судимістю отримати паспорт громадянина Кіпру. Відзначимо, що людина з судимістю не може отримати кіпрське громадянство.

Кілька новинних агентств за останні два роки не раз писали про схему, завдяки якій тисячі іноземних інвесторів обходили важкі процедури отримання громадянства.

Спікер парламенту Кіпру Дімітріс Сіллуріс, який потрапив на відео, вже заявив, що відмовиться від своїх обов'язків з 19 жовтня, до завершення розслідування. Він є другим за рангом державним чиновником Кіпру після президента Нікоса Анастасіадіса.

Програма буде зупинена з 1 листопада 2020 року, повідомили в уряді Кіпру.

Нагадаємо, отримати громадянство Кіпру можна, якщо інвестувати в країну не менше 2 млн євро. Цю процедуру давно критикували в багатьох країнах світу, називаючи її непрозорою і такою, що несе ризики для відмивання грошей. Процедура користується особливою популярністю серед українців і росіян, а останнім часом інвесторами все частіше ставали громадяни Китаю та Камбоджі.

Раніше "Коментарі" писали, що на Кіпрі уряд прийняв рішення посилити карантинні заходи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини