Головна Новини Суспільство події Київські школярі різко висловилися про Крим і образили татар: подробиці скандалу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Київські школярі різко висловилися про Крим і образили татар: подробиці скандалу (ВІДЕО)

Після ЗНО з історії у Мережі з'явилося відео київських школярів з образами на адресу кримських татар, розгорівся скандал

11 липня 2020, 17:00 comments2855
Поділіться публікацією:

У Києві проведення зовнішнього незалежного тестування з історії закінчилося гучним скандалом: школярі записали відео, де ображали кримських татар і заявляли про "російський Крим". Через час юні кияни вибачилися за такі випади, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в Facebook.

Київські школярі різко висловилися про Крим і образили татар: подробиці скандалу (ВІДЕО)

Як виявилося, бурхливу реакцію абітурієнтів викликало завдання №25, пов'язане з історичними постатями. Скандал, що вибухнув через образи школярів, закінчився вибаченнями. Зокрема, звернення до корінного народу України – кримських татара, опублікувало у Facebook керівництво школи "героїв відео".

"Зробимо все можливе, щоб не допустити повторення подібної ситуації. Запевняємо, що позиція колективу школи, як і всієї нашої держави, є незмінною: Крим — це Україна", — йдеться у повідомленні 90-ї школи.

За словами Чубарова, троє з учасників скандального відео також розмістили свої персональні публічні вибачення.

У підсумку, у Меджлісі кримськотатарського народу закликали всіх співгромадян, які відчули себе ображеними після брудних висловлювань, прийняти офіційні вибачення, вирішивши про вичерпання інциденту. Крім того, Меджліс запросив "відзначилися" випускників до офісу на зустріч, де вони особисто від правозахисника і лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва отримають книги з історії Криму і кримськотатарського народу.

Зазначимо, що відео було видалено, але вже встигло розлетітися у Мережі.

Нагадаємо, в Криму пройшли затримання татар, з'явилася реакція МЗС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини