Головна Новини Суспільство події Катастрофа літака МАУ над Тегераном: Іран взяв на себе відповідальність - МЗС України
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа літака МАУ над Тегераном: Іран взяв на себе відповідальність - МЗС України

Переговори між дипломатичними представниками країн пройшли в Тегерані в Міністерстві закордонних справ, і триватимуть до 21 жовтня

19 жовтня 2020, 20:34
Поділіться публікацією:

Іран готовий взяти на себе відповідальність за падіння літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що сталося в результаті попадання ракети в січні цього року над Тегераном. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства країни.

Катастрофа літака МАУ над Тегераном: Іран взяв на себе відповідальність - МЗС України

Джерело: dumskaya.net

Відомо, що була досягнута домовленість про те, що розмір компенсацій, який буде виплачений владою Ірану постраждалим, не відрізнятиметься в сумі, незалежно від громадянства жертв.

"Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їх громадянства", — цитує МЗС заступника міністра Євгена Єніна.

Також офіційний Тегеран пообіцяв надати доступ до всіх наявних у нього матеріалів розслідування для проведення незалежного та неупередженого слідства. Надалі, такий крок з боку іранського уряду посприяє нормалізації дипломатичних відносин країн.

Раніше "Коментарі" писали про те, що експертиза по вмісту в самописці, які перебували в збитому іранськими ракетами пасажирському літаку авіакомпанії "МАУ", повинна була пройти у Франції за участю двох фахівців від України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини