Головна Новини Суспільство події Кадрова комісія звільнила прокурора, що може бути причетним до рейдерства проти «Семок»
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадрова комісія звільнила прокурора, що може бути причетним до рейдерства проти «Семок»

Першого заступника прокурора Сумської області атестаційна комісія визнали таким, що не відповідає критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності

21 липня 2020, 09:01 comments1078
Поділіться публікацією:

Шоста кадрова комісія з атестації прокурорів регіональних прокуратур 20 липня ухвалила рішення не атестувати першого заступника прокурора Сумської області О.Рубана. Комісія розглянула скаргу представників трудового колективу ТОВ "Волана", у якій були викладені факти участі О.Рубана у спробі рейдерського захоплення підприємства.

Кадрова комісія звільнила прокурора, що може бути причетним до рейдерства проти «Семок»

У червні 2020 року завод, що виробляє українські снеки, отримав ухвалу Зарічного районного суду в Сумській області про арешт майна заводу. Сама комапанія знаходиться у Синельниково Дніпропетровської області і в Сумах ніяких господарських дій не проводила. Арешт було накладено за старою справою про спробу фізичної особи змінити кордони України. Сумське управління СБУ відкрило цю справу у 2017 році, і з того часу успіхів по ній не показало. Тому колектив завод сприйняв ухвалу про арешт як рейдерство з боку співробітників прокуратури та СБУ. Особисто перший заступник прокурора Сумської області О.Рубан писав листа до суду, де вимагав встановити вигідну для рейдерів дату розгляду, чим, як вважають, прямо порушив законодавство.
Ухвала Зарічного суду була скасована Апеляційним судом, судді якого вказали на низку порушень з боку слідчих і прокурорів. Клопотання про арешт майна не відповідало законам та виглядало нікчемним та бездоказовим.
Під час засідання кадрової комісії під її стінами проводили акцію протесту працівники заводу, які вимагали притягнути до відповідальності всіх правоохоронців, залучених до злочинної схеми. Рішення комісії робітники зустріли схвально, і  відзначили це як прояв відповідальності та справедливості.

"Ми звичайно боялися, що рейдерів будуть покривати, як це бувало раніше. Але комісія — молодці, вивчили нашу заяву, і прийняли чесне рішення. Ми вдячні і президенту Зеленському Володимиру Олександровичу, ми до нього зверталися, надіялися, і бачимо, що він насправді бореться з рейдерами, на ділі, а не на словах" — заявив біля приміщення комісії компресорщик М.Кошкін, учасник акції протесту.

Комісія визнала прокурора О.Рубана невідповідним критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності та не атестувала його для подальшої роботи в органах прокуратури.
Нагадаємо, наразі справа щодо рейдерського захоплення лідера виробництва снеків в Україні перебуває в ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини